Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

MANS: Abazović da ne targetira NVO sektor , odgovor za stagnaciju reformi da potraži ispred ogledala

Prema njihovim riječima, promjene koje personifikuje Abazović su donijele to da nas, po prvi put u posljednih trideset godina, iz vrha vlasti poistovjećuju sa mafijom i kriminalcima koji aktivno rade na zarobljavanju Crne Gore kao države

Izjava potpredsjednika Vlade Crne Gore, Dritana Abazovića, da su pored političara, mafije i kriminalaca, i nevladine organizacije među onima koji kao prepreka stoje na evropskom putu Crne Gore, dio je javnog diskursa vodećih političara za koji smo smatrali da, nakon tridesetogodišnje vladavine DPS-a, više nema prostor na javnoj sceni, saopšteno je iz Mreže za afirmaciju nevladinog sektora (MANS).

Kakos u kazali targetiranje NVO kao “remetilačkog faktora demokratije” je nešto što je obilježilo dobar dio vladavine Mila Đukanovića i njegove partije, “a ta vrsta etikete je bila jedini odgovor na javnu kritiku o korupciji i organizovanom kriminalu”.

-I dok gospodin Đukanović iz ličnih i partijskih interesa nije htio da razumije ulogu nevladinih organizacija, ona je Dritanu Abazoviću itetako dobro poznata, kao i doprinos koji je civilni sektor do sada dao u procesu EU integracija- navode iz MANS-a.

Prema njihovim riječima, promjene koje personifikuje Abazović su donijele to da nas, po prvi put u posljednih trideset godina, iz vrha vlasti poistovjećuju sa mafijom i kriminalcima koji aktivno rade na zarobljavanju Crne Gore kao države.

-Takav narativ je apsolutno neprihvatljiv i ne može biti dio procesa evropeizacije društva, kojeg su političarima posljednih dana puna usta- navode iz MANS-a.

Potpuno su, kako su kazali, svjesni da je stagnacija Crne Gore na evropskom putu očigledna, ali, dodaju, iskreno savjetuju Abazoviću da dio odgovornosti za takvo stanje potraži i ispred ogledala, umjesto što pokušava da nevladine organizacije prikloni mafiji i kriminalnim klanovima.

-Borba protiv korupcije i organizovanog kriminala kao ključnog preduslova za nastavak EU integracija, jeste nešto što zahtjeva ogromnu žrtvu najodgovornijih u državi, ali ni u kom scenariju se ne može nadomjestiti zamjenom teza, targetiranjem i jeftinim političkim marketingom- navode iz MANS-a.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve