Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

Mandić: Završena priča o rekonstrukciji, izabrati novu Vladu

On je najavio da od danas DF pokreću inicijativu za izbor nove Vlade i predložiće partnerima iz većine da biraju novu izvršnu vlast, novog premijera i ministra.

Jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) i lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić kazao je da je zbog potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića i premijera Zdravka Krivokapića za Front završena faza rekonstrukcije Vlade, dodajući da je DF pokrenuo inicijativu za izbor nove vlade.

Mandić je na današnjoj konferenciji za novinare kazao da počinje nova faza političkog života u Crnoj Gori i poručio da su uložili velike napore kako bi se riješila politička kriza u zemlji. U tom savezu su, kako je kazao, bili spremni da podrže rekosntrukciju Vlade Zdravka Krivokapića i učestvuju aktivno u rekonstrukciji.

“Bilo je dovoljno, prostora, vremena, snage. Nažalost, došao je trenutka da konstatujemo, da zbog Dritana Abazovića i URE i premijera Krivokapića što se tiče DF-a zvršava se faza vezana za rekonstrukciju Vlade i mi više nismo sagovornici za rekonstrukciju Vlade Crne Gore. Mi od danas pokrećemo novu inicijativu a to je izbor nove vlade i predložićemo partnerima iz parlametarne većine, koji su sa 41 glasom izabrali dosadašnju Vladu da biramo novu izvršnu vlast”, kazao je Mandić.

Poručio je da od danas pokreću inicijativu za izbor nove Vlade i predložiće partnerima iz većine da biraju novu izvršnu vlast, novog premijera i ministra.

Mandić je istakao da je DF odavno nezadovoljan rezultatima aktuelne Vlade Crne Gore.

“Građani neće trpjeti zbog ove odluke, ali ne možemo trpjeti da imamo Vladu koji nema podršku parlamenta. Zato je najvažnije da se otvori novi politički proces i pozivamo sve partnere iz većine da se izjasne o našem predlogu. Pružili smo ruku i oko rekonstrukcije i danas je pružamo ka ljudima iz većine”, poručio je Mandić.

Mandić je naglasio da će sve predloge koji budu stizali od Vlade uključujući i budžet smatrati nelegitimnim.

“To je posao za novu Vladu. Očekujemo dobre odgovore i dobre vijesti za izbor nove Vlade koja bi imala podršku najmanje 41 poslanika”, naveo je on.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

4 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
BMX
01.11.2021-15:11 15:11

Rusija i Vucic zure da ubace, silom ili milom svoj petokolonaski DF u Vladu i da koordinisano sa situacijom u BIH i na sjeveru Kosova zapocnu sledecu – mozda i nasilnu, vojnu fazu instaliranja srpakog sveta, i razbijanja vojnog i politickog uticaja SAD i NATO na Balkanu. Vise nije pitanje da li ce Srbija upotrebiti svoje vojne potencijale u regionu , vec – kada ce se to desiti ? Zapad je uspavan i inertan isto kao i 90 – tih i nije u stanju da preventivno reaguje i bar pokusa da ih sprijeci

Pedja
01.11.2021-15:42 15:42

Pa ne moze to tako cetnicki vojvodo!!Zna se kako se bira nova vlada.To sto vi sada predlazete je ustvari rekonstrukcija,nova vlada moze da se bira samo na izborima!!

Tudjnac
02.11.2021-02:25 02:25

Pogledajte OVIH KAKO SU VIDJENI NA CELO SA CETNICKIM VOJVODOM JOS  CEKAJU DA  IM GENERAL CETNIK MILACIC ODRZI GOVOR KOJIM PUTEM DA SE KRENE!

MB_MNE
02.11.2021-10:45 10:45

Vas bas neko pita? Ahahhaa pa niko vas ne shvata zaozbiljno ni 2%? Evo prijeyite od ljetos? I sta? Nista! Pas koji laje ne ujeda… rece neko