Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Mandić: URA i SNP pokazali da ne žele novu vladu

U Demokratskom frontu smatraju da je to prikladno trenutnoj situaciji i da nema vremena za gubljenje, pošto su već sve čuli i primili k znanju sve želje i težnje svih političkih činilaca

Odustajanjem od davanja potpisa za sazivanje vanredne sjednice Skupštine Crne Gore, GP Ura i SNP su pokazali da ne žele novu vladu već izbore, izjavio je danas jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić, prenosi Tanjug.

On je istakao da što se tog saveza tiče, nema problema – “idemo na birališta, građani će dati konačni sud”.

“Demokratski front uložio je mnogo napora da okupi parlamentarnu većinu od 30. avgusta (2020.) i pokrene aktivnosti u pravcu prevazilaženja političke krize. Kao neko ko je bio medijator tih sastanaka, u sve to sam ulazio sa velikom ličnom odgovornošću i političkog subjekta koji predstavljam. Mi nismo odustali od bilo čega, niti se igrali uslovljavanja i prolongiranja rješenja…”, kazao je Mandić.

U DF-u smatraju da je formiranje vlade bilo mnogo efikasnije rješenje za stabilizaciju države.

“Mi nemamo nikakav problem ni sa izborima. Zato smo i pozvali na njihovo raspisivanje, zajedno sa predsjedničkim. Time će građani dati konačni sud i birati novu vlast u Crnoj Gori”, istakao je on.

Rekao je da je DF-u prihvatljiva inicijativa Demokratske Crne Gore za sazivanjem sjednice Skupštine o ponovljenom glasanju za izmjene Zakona o lokalnoj samoupravi, ali na toj sjednici bi parlamentarna većina trebalo prethodno da izglasa skraćenje mandata parlamentu kako bi predsjednički i vanredni parlamentarni izbori bili organizovani istovremeno.

Naglašava da je svakako od posebne važnosti šta ima da saopšti mandatar Miodrag Lekić koji može značajno da pomogne u rješavanju krize koja postoji unutar parlamentarne većine.

“Dužni smo da poštujemo osnovne postulate demokratije kada je volja naroda u pitanju i kada je potrebno reagovati u smjeru provjere izborne volje naroda”, jasan je Mandić.

U Demokratskom frontu smatraju da je to prikladno trenutnoj situaciji i da nema vremena za gubljenje, pošto su već sve čuli i primili k znanju sve želje i težnje svih političkih činilaca.

“Mislim da je izlazak iz trenutnog stanja u kome se Crna Gora nalazi svakako prioritet”, poručio je jedan od lidera Demokratskog fronta.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve