Srijeda, 24 Jula, 2024
Rubrika:

Mandić sa Milerom: Crna Gora srce Zapadnog Balkana, ima najveći potencijal za dalji razvoj i napredak

Ambasador Miler se predsjedniku Mandiću zahvalio na prijemu, čestitajući mu tom prilikom brojne rezultate koje je za vrlo kratak period postigao 28. saziv Skupštine, gdje je posebno istakao napore na dobijanju IBAR-a i ključna imenovanja u pravosuđu

Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić primio je danas u oproštajnu posjetu Nj. E. Karla Milera, ambasadora Republike Austrije u Crnoj Gori. Mandić se ambasadoru Mileru zahvalio na njegovom predanom radu na jačanju odnosa između Austrije i Crne Gore i poželio da ambasador tu ulogu nastavi i poslije prestanka njegove zvanične funkcije, jer je, kako je rekao, on iskreni prijatelj naše zemlje.

On je sa ambasadorom razgovarao o brojnim aktuelnim temama, gdje je posebno istakao naše rezultate kada je u pitanju proces pristupanja Evropskoj uniji, odnosno dobijanje IBAR-a, što će nam omogućiti da otpočnemo trajno zatvaranje pregovaračkih poglavlja.

Mandić je dodao da svi čvrsto vjerujemo da je Crna Gora naredna članica EU, te da će to biti snažna poruka ohrabrenja za ostale zemlje kandidate, a posebno za bivše republike Jugoslavije. On je dodao da je njegov glavni zadatak na tom putu očuvanje mira i stabilnosti, sprovođenje ključnih reformi i efikasna borba protiv organizovanog kriminala i korupcije.

Ambasador Miler se predsjedniku Mandiću zahvalio na prijemu, čestitajući mu tom prilikom brojne rezultate koje je za vrlo kratak period postigao 28. saziv Skupštine, gdje je posebno istakao napore na dobijanju IBAR-a i ključna imenovanja u pravosuđu.

„Siguran sam da ćete imati veliku i važnu ulogu u boljoj i evropskoj budućnosti Crne Gore“ ,rekao je predsjedniku Mandiću ambasador Miler.

Ambasador je zaključio da je Crna Gora srce Zapadnog Balkana i da ima najveći potencijal za dalji razvoj i napredak, te da će i u narednom periodu raditi na tome da pomogne našoj zemlji u ostvarivanju njenog strateškog cilja pristupanja EU.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve