Ponedjeljak, 15 Jula, 2024
Rubrika:

Mandić sa Lindkvistom: Crnoj Gori važna podrška Finske u procesu pristupanja EU

Ambasador Lindkvist je izrazio zadovoljstvo povodom susreta sa predsjednikom Mandićem, čestitajući mu tom prilikom na uspješnom vođenju Skupštine Crne Gore i ostvarenim rezultatima

Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić sastao se danas sa nerezidentnim ambasadorom Finske u Crnoj Gori, Niklasom Lindkvistom.

“Mandić je, prije svega, poželio dobrodošlicu ambasadoru u Skupštinu Crne Gore, ističući da naše dvije zemlje imaju jako dobre bilateralne odnose, saopšteno je iz Skupštine.
Sagovornici su razgovarali o zvaničnoj posjeti predsjednika Parlamenta Finske Jusija Hala-aha, koji će u jesenjem periodu, na poziv predsjednika Mandića boraviti u našoj zemlji.

Mandić je istakao da Crna Gora može mnogo toga da nauči od Finske, te da nam je izuzetno važna podrška koju nam ta zemlja pruža u procesu ostvarivanja punopravnog članstva u EU.

“Predsjednik je dodao da je našoj zemlji sada najpotrebnija stabilnost i da će se to osigurati kroz rekonstrukciju Vlade. Takvo jačanje Vlade, naglašava predsjednik, stvoriće uslove za dalji ekonomski razvoj, nastavak i otpočinjanje radova na velikim infrastrukturnim projektima, prije svega novoj dionici autoputa i rekonstrukciji pruge Beograd-Bar, što bi za rezultat trebalo da učini našu zemlju liderom u regionu po visini plata i penzija”, navodi se u saopštenju.

Ambasador Lindkvist je izrazio zadovoljstvo povodom susreta sa predsjednikom Mandićem, čestitajući mu tom prilikom na uspješnom vođenju Skupštine Crne Gore i ostvarenim rezultatima.

“On je dodao da Crna Gora uvijek može da računa na podršku Finske kada je u pitanju proces pristupanja EU, te da su svi zapazili rezultate koje naša zemlja postiže i da bi pristupanje Crne Gore EU poslalo snažnu poruku regionu da je taj cilj moguć i ostvariv”, zaključuju iz Skupštine.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve