Utorak, 23 Jula, 2024
Rubrika:

Mandić: Rekonstrukcija Vlade zavisi od Spajića, očekuje se tokom naredne sedmice

Vlada će, kaže Mandić, biti proširena pa će pojedini resori pripasti dijelu parlamentarne većine koja je do sada manjinski podržavala izvršnu vlast.

Rekonstrukcija Vlade mogla bi da bude tokom naredne sedmice, 19. ili 20. jula, eventualno do kraja mjeseca, saopštio je Lider Nove srpske demokratije i predsjednik Skupštine Andrija Mandić.

Vlada će, kaže Mandić, biti proširena pa će pojedini resori pripasti dijelu parlamentarne većine koja je do sada manjinski podržavala izvršnu vlast.

Iz PES-a poručuju da će sve ići po kolacionom sporazumu, sa čim su saglasne i Demokrate.

Ipak, rekonstrukcija Vlade zavisi od premijera Spajića.

Mandić kaže da bi se proširenje izvršne vlasti moglo desiti na sjednici Skupštine, u okviru tačke izbor i imenovanja, a na kojoj će se razmatrati i inicijativa za razrješenje ministra pravde Andreja Milovića.

“To zavisi sada od premijera. Treba da se dogovorimo kada će ta tačka doći na dnevni red. Vjerujem da će biti brzo, a ja bih volio da to bude u toku naredne nedjelje. Optimalno, to je 19 i 20. jul”, poručio je on.

Vlada će, kaže Mandić, biti proširena, pa će pojedini resori pripasti dijelu parlamentarne većine koja je do sada manjinski podržavala izvršnu vlast.

“Novoj srpskoj demokratiji po koalicionom sporazumu pripada Ministarstvo prosvjete, Novoj Srpskoj demokratiji pripada Ministarstvo prostornog planiranja urbanima. Novoj srpskoj demokratiji pripada i Ministarsvo turizma. Kolegama iz naše koalicije DNP pripada mjesto potpredsjednika Vlade i mjesto Ministra saobraćaja”, kazao je Mandić.

Da će se koalicioni sporazum poštovati, poručuju iz PES-a.

Demokrate očekuju da će Spajić ubrzo imati konkretne predloge, a vjeruju da rekonstrukciija neće uticati na poziciju Crne Gore kao NATO članice i države koja ide ka Evropskoj uniji.

“Iako nije potpisnica sporazuma, vrata parlamentarne većine otvorena su za Bošnjačku stranku”, poručuje Mandić.

No, činjenica da ta partija na lokalnom nivou vlada sa DPS-om može biti ograničavajući momenat. Zato parlamentarna većina, kaže Mandić, ima uslov.

“Postoji zahjtev parlamentarne većine da se oni rastanu sa DPS-om koji je opozicija i najjača opozivijna stranka i tako postanu neko ko može da bude dio buduće vlade. Ne možemo mi kao parlamentarna većina biti u koaliciji sa DPS-om preko jednog koalicionog partnera”, zaključio je Mandić.

U Bošnjačkoj stranci, s druge strane, kažu da zvaničnih poziva za pregovore nije bilo, te da je sve što se može čuti u javnosti na nivou spekulacija.

Izvorrtcg.me

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Filip
10.07.2024-20:09 20:09

Predlažem Mandiću kao i Vučić trebali bi prvo razmisliti gdje će podići spomenike Srbima i Srpkinjama u koji su svim srcem pridonijeli ustaškom pokretu: Marku Šarcu / osobi od osobnog povjerenja Luburića / zbog njegovih zasluga po pitanju smanjena broja Srba oko Lipika, Pakraca,… zapadne Slavonije, Mili Vasiću za osobni doprinos i učinkovit rad u logoru Jasenovac i Milki Obradović za osobni doprinos i učinkovit rad u logoru Stara Gradiška! A mogu birati i Srbe, Pavelićeve generale i ministre! Ovi troje koje sam imenovao s užitkom su rješavali Srbe u logorima i na terenu! Ona Rezolucija koju su crnogorski Srbi… Pročitaj više »

Labud
11.07.2024-05:00 05:00

Đe ste sinovi svoje Crnogorske države-Majke Crne Gore.Očistimo svoju i kuću i državu od ovakvih vođa i naroda koji su se od XV vijeka odrekli Srba a 500g im prostirali srpstvo narodima Osmanske Turske da ga trca i množe.I tako narod Srbe zanavijek genocidno istračili.A kad Turska ojde iz Srbije pa do danas kite se imenom i viteštvom Srba-koji radije izginuše braneći Srbiju nego da srpstvo i Srbija rađa Turskoj sluge i soldate.Pogledajte danas taj porod-kako danas vikom i galamom brane svoje otrcano srpstvo (koje im niko i ne dira) a koje im je Turska trcala i množila.A za srpstvo… Pročitaj više »