Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Mandić: Prvo će se birati predsjednik Skupštine i njeno rukovodstvo, potom Vlada

Sporazumom je predviđeno da će se sva mjesta resetovati, birati novo rukovodstvo Skupštine, a potom izbor nove Vlade. Jasna je dobra želja i namjera da idemo naprijed i da uradimo sve što možemo na zadovoljstvo čitave Crne Gore, naveo je Mandić

Parlamentarna većina od 30. avgusta 2020.godine danas je imala veoma uspješan sastanak. Bile su izuzetno konstruktivne diskusije, dobar dio vremena posvetili smo programu buduće vlade i izazovima koji su pred nama, a prije svega teške zime, energetske krize koja je pogodila Evropu, pitanja plata i penzija, snabdjevenosti hranom, kazao je na pres konferenciji jedan od lidera DF-a Andrija Mandić.

“Dogovorili smo se da u drugom dijelu vezano za samo izvođenje radova i ljudi koji treba da pokrivaju funkcije i rade najviše u vremenu pred nama, da ćemo birati najbolje i najsposobnije i stranke će narednih dana na svojim stranačkim organima izanalizirati i na narednom sastanku predložiti ko su ti ljudi. Sporazumom je predviđeno da će se sva mjesta resetovati, birati novo rukovodstvo Skupštine, a potom izbor nove Vlade. Jasna je dobra želja i namjera da idemo naprijed i da uradimo sve što možemo na zadovoljstvo čitave Crne Gore”, naveo je Mandić.

“>

Današnjem sastanku pristustvovali su lideri Demokratskog fronta Andrija Mandić i Milan Knežević, poslanik PzP-a Branko Radulović, lider DEMOS-a Miodrag Lekić, predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić, i predsjednik Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović, poslanici Demokrata Momo Koprivica, Danilo Šaranović i Zdenka Popović, predsjednik Socijalističke narodne partije Vladimir Joković, potpredsjednik GP URA Miloš Konatar i izvršni direktor te partije Zoran Mikić, kao i poslanik Radničke partije Maksim Vučinić.

Oni su na sastanku 2. septembra potpisali sporazum kojim je predviđeno da se njihova saradnja bazira na poštovanju izborne volje građana od 30. avgusta 2020.

Jedan od lider Demokratskog fronta Andrija Mandić kazao je ranije i da su se dogovorili da formiranje nove vlade prati i izbor novog skupštinskog rukovodstva.

“Svakako ono što je važno – dogovorili smo se da su vrata te vlade otvorena za autentične predstavnike manjinskih naroda u Crnoj Gori, tako da bi podrška toj vladi trebalo da bude značajno veća od broja 41”, naveo je Mandić.

Sporazumom je predviđen nastavak borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala i onemogućavanje bilo kakvih povrataka Demokratske partije socijalista na vlast, imenovanja u pravosuđu, kao i izbor novog rukovodstva Skupštine.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
COL
06.09.2022-15:41 15:41

Ne da vojvoda četnički nikom zucnuti, zna se ko kosi a ko vodu nosi…

Miralem
06.09.2022-17:47 17:47

Ti da radis za CG e kuku CRNOGORCIMA ko da ih prestavlja CETNICKI VOJVODA a znaju protiv koga su citav vijek se borili i sad da nam kroje sudbinu -STA DOZIVJE CRNA GORA DA CETNICI VLADAJU A ZNAMO  U SVAKOM RATU SU NAS RUSILI I PALILI!