Sad je najvažnije da konstituišemo novu vlast, a tu uvijek ima neslaganja, pregovora, nije to lak posao. Moramo da usaglasimo principe, a oko toga se svi unutar naše koalicije slažu, nema problema, ni nesuglasica sa kolegama koje predvodi Aleksa Bečić, ali ne možemo da se složimo sa ljudima iz stranke koju vodi Dritan Abazović” kaže za Nova.rs Andrija Mandić, predsjednik Nove srpske demokratije, članice DF-a i koalicije Za budućost Crne Gore.

foto Arhiva

“Želimo da što prije konstituišuemo novu vladu, ali da se ispoštuju demokratski principi. Ima mnogo političkih subjekata u tri koalicije koje treba da formiraju vladu, pa dogovor ne može biti jednostavan. Nadam se da ćemo sjutra imati predsjednika skupštine. Ljudi moraju da shvate da je proces dogovaranja komplikovan, ima među nama nesloge, ali to je uvijek tako, nikad nije jednostavno” kaže Mandić.

Prema nezvaničnim izvorima Nova.rs, sukob oko dvije političke grupe nastao je kada su i URA (Ujedinjena reformska akcija) i DF (Demokratski front) izrazili interesovanje da dobiju nadzor nad bezbjednosnim institucijama. Međutim, Mandić kaže da još nije bilo riječi o podjeli sektora.

“Niko od nas još nije otvarao temu sektora za koje će biti nadležan. Prioritet je da se dogovorimo oko principa i oko programa, a on treba da je okrenut protiv korupcije i kriminala prije svega. Svaka organizacija kandiduje kadrove za sektore koji će najbolje raditi. Mi smo prvo zainteresovani za uspostavljanje principa, a onda ćemo se dogovarati oko sektora. Moramo da popričamo unutar naše koalicije, koja je ogromna, pa ćemo dalje da se dogovaramo” naglašava Mandić.

Iako ističe da koalicije sarađuju u dobroj atmosferi, naš sagovornik priznaje da postoje razmimoilaženja sa kolegama iz URE.

“Imamo dobru volju da nađemo rješenje na zadovoljstvo svih. Oko principa se slažemo mi i kolege koje predvodi Aleksa Bečić, sa njima nema nikakvog nesporazuma. Međutim, nešto drugačije principe od naših, ima stranka koju vodi Dritan Abazović. Ne mogu da detaljišem oko čega se sve ne slažemo sa njima. Oni djeluju demokratski i kosmopolitski, ipak nije sve baš tako. Oni, kao i svi mi, ne smijemo da zabravimo da smo zajedno uspjeli da skinemo Mila Đukanovića poslije tri decenije i sad treba da nastavimo tako, a ne da neki izmišljaju toplu vodu” kaže Mandić.

Na pitanje ima li razmimoilaženja među članovima Nove sprske demokratije i Zdravka Krivokapića, kaže da ima jedna.

“Krivokapić za sebe kaže da je 200 odsto Crnogorac, a ja sam Srbin iz Crne Gore” kroz smijeh kaže Mandić.

guest
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
sara
sara
22.09.2020-22:43 22:43

zrtvuj Mandicu tvoju fotelju radi boljitka ovom narodu. i ti i Medojevic. Jedva docekasmo poraz rezima ali ako vi iz fronta ovako nastavite dodje DPS opet na vlasti