Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Mandić: Potpis stavio 41 poslanik; Konatar: Demokrate prave teren da se dogovor ne postigne

Stara parlamentarna većina već je imala dva sastanka, a na posljednjem je dogovoreno da partije do kraja sedmice usaglase predloge za mandatara za sastav vlade i predsjednika parlamenta

Poslanik Demokratske Crne Gore Dragan Krapović, kazao je nakon sastanka predstavnika partija parlamentarne većine od 30. avgusta 2020. da je bilo pomaka u pregovorima, i da je sastanak bio konstruktivan. “Mislimo da URA i SNP-u ne pripada pravo da predlažu jer su jednom rušili većinu”, kazao je on. Dodaje da je njihov predlog da na čelu Skupštine i Vlade budu žene.

Predstavnici Demokratske Cren Gore
Predstavnici Demokratske Cren Gore (Foto: RTCG)

Krapović je poslije sastanka kazao da je taj politički subjekt pregovorima pristupio u dobroj vjeri, te da misli da može doći do dogovora.

“Nadam se da će svi biti dovoljno ozbiljni da iskoristimo ovaj prostor i postignemo dogovor”, kazao je Krapović.

Dodao je da vjeruju da  je to put da Crna Gora krene naprijed, i da se ide u demontažu režima.

“DCG nije iznijela niejdno ime niti insistirala na imenima na sastanku”, kazao je Krapović.

Konatar: Demokrate prave teren da se dogovor ne postigne

Poslanik URE Miloš Konatar kazao je nakon sastanka da je ta partija prenijela stav da Dritan Abazović treba da ostane premijer, i završi šta je započeo.

Miloš Konatar
Miloš Konatar (Foto: RTCG)

“Ostvario je vidljive rezultate u borbi protiv korupcije i kriminala”, kazao je Konatar.

Naveo je da je predlog DCG da URA i SNP nemaju pravo predlaganja kandidata za mjesto predsjednika Vlade i Skupštine apsurdan.

“Ovaj stav DCG je korak unazad. Prave teren da se dogovor ne postigne”, kazao je Konatar, i naglasio da je bez devet poslanika ili četri ili tri, dogovor nemoguće postići.

Mandić: Dati potpisi 41. poslanika

Jedan od lidera DF-a Andrija Mandić, kazao je da vjeruje da će već na sledećem sastanku u ponedjeljak doći do dogovora.

“Obavještavam da su dati potpisi svih 41 poslanika vladajuće većine sa izbora 2020. i suština je eliminacija povratka DPS-a u bilo kojoj formi u organe vlasti. 41 poslanik je jasna većina i poruka DPS-u da ih većina ne vidi u vlasti”, kazao je Mandić nakon sastanka.

Sastanak je inicirao Demokratski front.

Stara parlamentarna većina već je imala dva sastanka, a na posljednjem je dogovoreno da partije do kraja sedmice usaglase predloge za mandatara za sastav vlade i predsjednika parlamenta.

 Dolazak predstavnika Demokratske Crne Gore
Dolazak predstavnika Demokratske Crne Gore (Foto: rtcg.me)

Ciljevi i programski principi nove vlade su ranije definisani.

Prva dva sastanka održana su u Skupštini Crne Gore.

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

9 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
cetinje
10.09.2022-17:48 17:48

Evo nesrecnici Crni Milos Zeleni Konatar,Mikic koritas i Pavicevic 55 INCA,ljepote,a karakterni i cistih ruka,moze im se na rijec “osloniti”ka na koru od banane.

Crnogorka
10.09.2022-18:49 18:49

Nesrecnici CETNICKI poremeceni ocete CG bez CRNOGORACA Trazite eliminacija povratka CRNOGORACA  U SVOJOJ MATICI u bilo kojoj formi u organe vlasti.  Samo vam necemo dozvolit da nam SPRZITE NASU DJEDOVINI -BOG CUVA NASU MILJANICU CG -!PUKNITE SESELJEVI DF-CETNICKI DEMOKRATE NESRECNICI !

Crnogorka
10.09.2022-19:18 19:18

Psihicki premecenici znateli sta vam porucuju EU-USA—-Bilčik: Ostajem pri stavu da Vlada sa DF-Cetnickim DEMOKRATE   nema podršku EU – USA-A CRNOGORCI -DPS-VAM NECE DOZVOLITI da nam se DJEDOVINU  RUSITE I PALITE Bili ste protiv STVARANJA CG  A SAD BI DA JE PREDATE VUCKU -PUTINU!!

Glasnik
10.09.2022-20:43 20:43

Izdajnička bagro, uskoro će vam vaši poslodavci iz Beograda i Kremlja prestati slati pare za rušenje Crne Gore, jer će se i sami zabaviti svojim jadom i padom. Kud ćete i šta ćete onda crni jadovi!? Ali Crna Gora i Crnogorci su velikog srca, oprostiće vam za nedjela koja ste činili, i primiće vas ponovo u svoje okrilje, kao svoju zabldjelu đecu. Ali nikada neće zaboraviti da ste izdajnici. Nosite zauvijek taj krst koji ste za tuđ račun natovarili sebi na kukavički pleća. Da je VJEČNA Crna Gora!

Backovic E.
10.09.2022-22:01 22:01

Draga moja Crnogorko, Bog ce svoje uciniti sa nama il bez nas…….., a mi ipak moramo uraditi to sto je do nas kao obicnih smrtnika. U pravilu Bog pomaze onima koji su spremni preuzeti ovozemaljsku odgovornost. Imam dojam da kolektivno tonemo u san, a budjenje ce biti nocna mora…….

BMX
10.09.2022-22:38 22:38

Sto cete poslije sledecih izbora kad DPS i suverenisti osvoje mnogo vise glasova od vas litijasa ? Kako cete ga onda “eliminisati” vojvodo ? Sa popovima, skaljarcima, tvrdosima, nocnim vukovima, stupovima i zborovima ? Nece da moze vojvodo

COL
11.09.2022-09:59 09:59

Prvo spisak objavite na TV 55 inča ili na kriptu, a onda sa njim očistite śedalni dio tijela taman ka sa onim što ste potpisivali odupirući se na trg Nezavisnosti…

Evidence
11.09.2022-12:38 12:38

Od Vučićevog slugeranje – premijera, gori su samo oni koji njemu služe. konatar, adžić, jelušić etc… . Pih

Evidence
11.09.2022-13:02 13:02

Kad je u Crnoj Gori, Evropi i svijetu odbačen prokazani Abazović, Kremlj i Vučić, ponovo su aktivirali istrošene političare ‘vojvodu’, pipuna i ostalu boraniju, da spase što se spasit može. Mogu li oni to?