Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Mandić otišao u Srbiju: Uslikan u svečanoj loži na paradi “Odbrana slobode”

Mandić je juče, zajedno sa lidero DNP Milanom Kneževićem, osuđen na pet godina zatvora u postupku za pokušaj terorizma na dan izbora 2016. godine

U svečanoj loži se na paradi “Odbrana slobode” koja se danas održava u Nišu nalazi i lider NOVE Andrija Mandić.

Mandić je juče, zajedno sa lidero DNP Milanom Kneževićem, osuđen na pet godina zatvora u postupku za pokušaj terorizma na dan izbora 2016. godine.

Suđenje vijeka” kako su ga mediji prozvali, trajalo je godinu i po – od 6. septembra 2017. do 28. marta ove godine, a za to vrijeme pred sutkinjom Suzanom Mugošom, održano je oko 170 ročišta. Prvi put u istoriji crnogorskog pravosuđa, suđenje je moglo da se prati uživo preko televizije i interneta.

Za pokušaj terorizma optuženi su lideri Demokratskog fronta Andrija Mandić i Milan Knežević, a osim njih, na optužnici Specijalnog državnog tužilaštva su i ruski državljani, Eduarrd Šišmakov, Vladimir Popov, Mandićev vozač Mihailo Čađenović i devet srpskih državljana među kojima su bivši komandant srpske žandarmerije Bratislav Dikić, Nemanja Ristić i Predrag Bogićević. Poljednja dvojica nikad nijesu izručeni Crnoj Gori iako je zahtjev upućen.

Prema optužnici Specijalnog državnog tužilaštva na čijem je čelu Milivoje Katnić, oni su bili dio kriminalne organizacije čiji je zadatak bio da izazovu haos na ulicama Podgorice, izvrše napad na institucije, upadnu u zgradu crnogorskog parlamenta i ako im se ukaže prilika uhapse i ubiju tadašnjeg premijera Mila Đukanovića.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve