Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Mandić: Imamo visok stepen saglasnosti o Miodragu Lekiću kao budućem mandataru

''Gospodin Miodrag Lekić je osoba o kojoj se razgovaralo kao budućem mandataru. Imali smo visok stepen saglasnosti, niko nije bio protiv'', rekao je Mandić

Jedan od lidera DF-a Andrija Mandić izjavio da je koalicija koja je pobijedila na parlamentarnim izborima 30. avgusta na današnjem sastanku napravila veliki iskorak, ističući da su postigli visok stepen saglasnosti da mandatar bude Miodrag Lekić.

”Nastavljamo večeras razgovore, jer smo uspostavili princip da se nijesmo ništa dogovorili dok se sve ne dogovorimo. Da ne bi bilo da se saznaje iz kuloara reći ću da je danas gospodin Miodrag Lekić osoba o kojoj se razgovaralo kao budućem mandataru. Imali smo visok stepen saglasnosti, niko nije bio protiv. Ali imamo i dogovor za program Vlade, posebno za izbor Skupštine”, naveo je Mandić.

Današnjem sastanku prisustvovali su lideri Demokratskog fronta Andrija Mandić i Milan Knežević, predsjednik Demokrata Aleksa Bečić, lider Građanskog pokreta URA i premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović, predsjednik SNP-a Vladimir Joković, lideri Prave, Ujedinjene i Radničke partije Marko Milačić, Goran Danilović i Maksim Vučinić.

Na sastanku su bili i poslanici Demokrata Dragan Krapović i Danilo Šaranović, funkcioneri GP URA Miloš Konatar i Zoran Mikić, poskanik PzP-a Branko Radulović, lider DEMOS-a Miodrag Lekić i lider CIVIS-a Srđa Pavićević.

Stara parlamentarna većina već je održala četiri sastanka, ali dosad nije postigla dogovor o formiranju nove vlade i izboru skupštinskog rukovodstva.

Lider Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić saopštio je, nakon sastanka održanog prije dva dana, da su iscrpljene sve mogućnosti postizanja širokog dogovora u ovom sastavu.

Stoga je pozvao na još jedan sastanak lidere partija koji dosad nisu učestvovali u pregovorima, polazeći od činjenice da, kako kaže, dogovor nema alternativu.

Predsjednik Milo Đukanović sjutra otpočinje konsultacije s partijama o mandataru za sastav vlade, kog, prema Ustavu, mora predložiti do 19. septembra.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Orlandic
14.09.2022-15:55 15:55

Lekić olinjali političar bio je Miloševićev ambasador u Italiji i hvalisavac da je predavao na nekom italijanski. Univerzitetu. Odlično ga je knjizi Akademije svetinjom jedna opisao novinar Veseljko Koprivica, a o njemu je sve najgore mislio Marko Orlandić. Ćaki premijer? Pi

COL
14.09.2022-18:16 18:16

Dobit će mo vladu sa ,,nejakim Urošem” na čelu, ima da mlate šnjim ka kaćiperka rašom. O ovom kandidatu poznatom ka ,,mirin ambasador” je najbole pisao pokojni dobri Marko Orlandić u svojoj knjizi. čovjek koji nije ima ni jedan jedini glas u svoje selo Seoca…brao vi ga majstori…

Lea
14.09.2022-18:22 18:22

Sve u krug, kad cemo stvarno krenuti bez nadmudrivanja i u bolje dane za sve.