Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Mandić: Ništa lično, pitanje je srpskog naroda

Mandić je pojasnio da nije ništa lično, ali da je ovo pitanje srpskog naroda i da je pošteno da ostave pravoslavcima da sami riješe ovo pitanje

Nakon potpisivanja Ugovora između Crne Gore i Svete stolice i Ugovora o uređenju odnosa od zajedničkog interesa Islamske zajednice i Vlade Crne Gore, u DF-u očekuju da se ove dvije vjerske zajednice neće miješati u odnose među pravoslavnim vjernicima u Crnoj Gori, te da, kako je poručio jedan od lidera Andrija Mandić, neće učestvovati u raspravi i neće glasati za predloženi Zakon o slobodi vjeroispovijesti.

foto Arhiva

Mandić je pojasnio da nije ništa lično, ali da je ovo pitanje srpskog naroda i da je pošteno da ostave pravoslavcima da sami riješe ovo pitanje.

“U ime DF-a sam lično pozvao političke predstavnike, one koji vjeruju. Dakle, ja ne pozivam ateiste koji su porijekom muslimani ili katolici, već samo one koji su vjerujuću ljudi, da se ne miješaju u ovaj problem koji postoji, očigledno, među pravoslavnim vjernicima.

To nije problem među pravoslavnim vjernicima, da budem precizan, već postoji problem među pravoslavnim vjernicima i onima koji ne vjeruju, ali se predstavljaju da su pravoslavni vjernici”, kazao je Mandić.

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve