Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Mandić: Nemamo ortake dovoljno hrabre da smijenimo Katnića

Nemamo VDT koji bi uhapsio Milivoja Katnića i Sašu Čađenovića

Demokratski front optužio je vrhovnog državnog tužioca Ivicu Stanković, ali i parlamentarnu većinu koja je povukla tužilačke zakone iz skupštinske procedure, da nemaju hrabrosti da smijene glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića.

“Nemamo VDT koji bi uhapsio Milivoja Katnića i Sašu Čađenovića. Nemamo ni ortake dovoljno hrabre sa kojima smo potpsali zakone da smijenimo Katnića”, kazao je jedan od lidera DF-a Andrija Mandić na konferenciji za medije.

Pozvao je parlamentarnu većinu da tužilačke zakone svrsta na dnevni red već 1.marta.

“Da vrati u proceduru ova dva zakona i da štetočine uklonimo sa ovih funkcija. Ovo je za Crnu Goru izuzetno važan trenutak. Ovo je dio puta koji moramo da pređemo da bismo prešli tačke 23 i 24”, naveo je Mandić.

On je kazao da su se juče u Srbiji pojavila svjedočenja generala Bratislava Dikića, koji je govorio o torturi koju je prošao u Crnoj Gori, navodeći da su glavni mučitelji bili Milivoja Katnić i njegov saradnik Saša Čađenović.

“Dobili smo novi iskaz koji u potpunosti podržava krivičnu prijavu koju je podnio Živko Savović, objašnjavajuči da se u slučaju Dikića zloupotrebljavala državna moć i tužilačka funkcija. DF je od Ivice Stankovića tražio da uhapsi one koji su učestvovali u mučenju ljudi”, naveo je Mandić.

Milan Knežević je podsjetio na sve afere koje su otkrivene u prethodnom periodu.

“Steli su se uslovi da kolege obnove potpise, kako bi već u martu imali zakonska rješenja koja neće zavisiti od osvete jednog čovjeka prema svima koji ne razmišljaju kao Milo Đukanović”, kazao je Knežević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Sara
21.02.2021-11:37 11:37

Mandic je teski kriminalac..terorista..koji je pokusao i ucestvovao na “Drzavni udar”nasao je za shodno–poslednju pravednu-demokratcku barijeru da ukloni..

Sram bilo Apelacioni sud..sto je pustio sve kriminalce..i zlocine drzave CG da slobodno setaju i da ucestvuju u politici drzave CG–Ovaj apelacioni Sud..kad tad..treba poslati u HAG na sudjenje..jer su oni zlocinci..vecih razmjera..od ovih cetnika..da vas sram bude!

Poooooo
21.02.2021-11:40 11:40

Kakvi tvoji CETNICKI ORTACI u CG – trazi pomoc ortaka u tvojoj SRBIJI- VUCIC -DODIK -Pa Da uhapsite Milivoja Katnića i Sašu Čađenovićab bjezi u SRBIJU ni ulice CRNOGORSKE te ne mogu VISE GLEDAT!!!

Ha20
21.02.2021-12:02 12:02

Mandicu klovnu jedan ljigavi, zar nema ko drugi u Srbistanu da brani gjenerala Dikica nego to trebas ti da radis u Crnoj Gori ? Ako se sjecas ljigo jedna ljudska taj isti Dikic je prije pokusaja puca u Crnu Goru dosao kaobajagi da ide u manastir ostrog da se moli svetom Vasiliju za oporavak od raka. E sada je pitanje ako sveti Vasilije lijeci ljude od razlicitih bolesti zaso onda svi popovi trce brze bolje u bolnice i ostale zdrasvene institucije da se lijece. Ko jos nasijeda na vase ljigave izjave i ko vjeruje u rijeci jednog srpskog generala koji… Pročitaj više »