Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Mandić: Vlada eksperata nije isporučila rezultate

Komentarišući izjavu Krivokapiću da je njemu sve prihvatljivo što se parlamentarna većina dogovori, Mandić kaže da je to ''potpuno razumno saopštavanje''

Novi sastanak parlamentarne većine, na kojem će parlamentarna većina pokušati da približi stavove biće 10. oktobra, saopštio je predsjednik Nove srpske demokratije i jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić. U emisiji “Argumenti”, na Televiziji Crne Gore, kazao je da treba znati je li rekonstrukcija i dalje opcija ili će da se bira druga Vlada.

Mandić je naveo da nije bilo lako doći do dogovora sa Demokratskom Crnom Gorom, ali da su pristali da se da šansa rekonstrukciji Vlade.

“Mi sada imamo ubjedljivu parlamentarnu većinu koja je za to da se napavi rekonstrukcija Vlade, koja bi podrazumijevala poštovanje demokratskih standarda”, naveo je Mandić i dodao da GP URA više se stoji iza stava da se podrži sve što se dogovore DF i Demokrate.

Podsjetio je da je prva namjera DF-a bila da se bira nova Vlada, ali da je koalicija oko Demokratske Crne Gore bila protiv toga, te da su insistirali na rekonstrukciji postojeće.

Mandić je istakao da je aktuelna Vlada ostala bez podrške parlamentarne većine već u maju, te da je politička kriza u Crnoj Gori “već dugo”.

“Kroz 200 dana DF i čitava koalicija Za budućnost Crne Gore nije ocijenila dobrom ocjenom učinak Vlade, posebno nakon smjene minsitra Vladimira Leposavića i nepotpisisvanja Temeljnog ugovora. Stopa nezaposlenosti je 24.5, što znači da je svaki četvrti građanin bez posla. Nalazimo se u teškoj poziciji a imamo obavezu prema građanima koji su nas glasali”, kazao je, između ostalog, Mandić.

Vlada eksperata, dodaje on, nije isporučila rezultate i ništa od proizvoda koji se očekivao.

“Nijesmo mogli reagovati jer je saopštavano da ako želimo da srušimo Vladu, da je srušimo sa DPS-om. Fron je simbol borbe protiv DPS, bilo bi teško da Vladu, kojoj smo dali podršku u jednom trenutku, rušimo sa DPS-om. parlametarna većina je u teškoj poziciji, pa smo izvršili jednu vrstu političkog pritiska”, kazao je Mandić.

Žele, ističe on, da se dogovore oko jače vlade i bolje sloge unutar parlamentarne većine.

“U Parlamentu narodna izborna volja”

Komentarišući izjavu Krivokapiću da je njemu sve prihvatljivo što se parlamenarna većina dogovori, Mandić kaže da je to “potpuno razumno saopštavanje”.

“Parlament diktira politički život jedne zemlje. Vlada se bira u Parlamentu, tu se nalazi narodna izborna volja”, rekao je predsjednik NOVA.

Na pitanje o da Medojević preuzme resor bezbjednosti, Mandić je kazao da ne može da kaže da li će to biti realizovano ili ne. Dodaje da još nije bilo riječi o pojedinačnim rješenjima, ali i da je Medojević jedan od najvećih stručnjaka za bezbjednost u Crnoj Gori, i da on poznaje tu materiju.

“Mislim da je mnogo bolje da mi postignemo dogovor u dobroj atmosferi i da se toga držimo, svaka želja da se dobije više nego što vam pripada, vraća se kao bumebrang prema onome ko je dobio nešto nezasluženo. Crna Gore je, nakon ovoga, dužna da se vrati demokratskim standardima”, ocjenjuje Mandić.

Crna Gora je danas više podijeljena nego ranije, ocjenjuje jedan od lidera DF-a.

“Moramo da vodimo računa o ljudima koji su nas glasali, kao što opozicija vodi računa o svojim glasačima”, dodaje on.

Tri godine za relalizaciju obećanja

Mandić je kazao da, ako postignu dogovor, imaju tri godine da realizuju obećano.

“Ta su sva obećanja omeđena četvorogodišnjim mandatom. Tražimo priliku da ispunimo to što smo obećali u borbi protiv organizovanog kriminala, u porpavljanju kvaliteta života, povećanju plata, otvaranju novih radnih mjesta… Da pružimo jednu novu šansu i viziju građanima Crne Gore”, kazao je on.

Mandić je ocijenio da briga predsjednika Srbije Aleksandra Vučića o srpskom narodu u Crnoj Gori ne znači miješanje u unutrašnje stvari.

 

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve