Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

Mandić: Krivokapić pozvao Katnića da dođe kod njega ako mu što nije jasno

''Kako je moguće da u jednoj državi, koja je najozbiljniji kandidat za članstvo u Evropsku uniju, premijer otvoreno kaže da nema vremena da se odazove na poziv specijalnog državnog tužioca i ignoriše zahtjev tužilaštva da pruži više podataka o sopstvenoj izjavi''

Piše: Slavko Mandić

Kako je moguće da u jednoj državi, koja je najozbiljniji kandidat za članstvo u Evropsku uniju, premijer otvoreno kaže da nema vremena da se odazove na poziv specijalnog državnog tužioca i ignoriše zahtjev tužilaštva da pruži više podataka o sopstvenoj izjavi da mu se spremalo hapšenje zbog veleizdaje ako potpiše temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom nedavno u Beogradu. Predsjednik Vlade Krivokapić čak ide toliko daleko da saopšti javno da specijalni državni tužilac Milivoje Katnić dođe kod njega da ga pita sve što mu nije jasno, navodeći da je provjerena činjenica koju je javno iznio o njegovom hapšenju.

Ako premijer neće da se odazove pravosuđu, da li to znači da za njega zakoni ove države ne važe i da je njemu dozvoljeno da čini sve što hoće? izgleda da je tako. Jer da nije, on ne bi bio zaštićen poput nekih drugih primjeraka, a tužilaštvo bi, baš kako je on sam izjavio, radilo svoj posao i protiv njega, zbog neodazivanja pozivu, podiglo optužnicu, pa kome dža a kome bu.

Postavlja se pitanje da li bi specijalno tužilaštvo tako reagovalo i kad je u pitanju običan građanin ove države? Odgovor je očigledan i nećemo ga navoditi, samo zbog toga što ga se stidimo kao građani koji baštine civilizacijske vrijednosti.

Navešćemo još samo raniju izjavu specijalnog državnog tužioca Milivoja Katnića koji je oštro odbacio spekulacije, napominjući da mu je Krivokapić nanio “neprocjenjivu štetu kao profesionalcu i kao čovjeku“, uz napomenu da krivično djelo izdaje i bilo koje krivično djelo takve vrste uopšte nije u nadležnosti Specijalnog tužilaštva.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Brko
30.06.2021-00:01 00:01

Ekspert od Boce će naučit Katnića.
Trči Milivoje da naučiš kako se kleči podovi ližu!