Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Mandić: Krivokapić otvorio temu mogućnosti rekonstrukcije Vlade

On je rekao da je na sastanku sa premijerom konstatovano da postoji velika parlamentarna kriza zbog toga što podrška u parlamentu nije onakva kakva je bila na početku mandata ove Vlade

Lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić kazao je da je premijer Zdravko Krivokapić otvorio temu mogućnosti rekonstrukcije Vlade o čemu će se, kako je rekao, razgovarati u narednom periodu.

On je rekao da je na sastanku sa premijerom konstatovano da postoji velika parlamentarna kriza zbog toga što podrška u parlamentu nije onakva kakva je bila na početku mandata ove Vlade.

– Ona je uslovljena sa više faktora. Parlamentarna većina je predložila zakone o tužiulaštvu i na osnovu inicijative Vlade i jednog dijela parlamentarne većine odustalo se od izglasavanja tih zakona. Da bi se sad pojavile ideje kako bi ti zakoni trebalo da budu usvojeni u nekom drugom obliku. A kao što je poznato DF je saopštio da neće glasati ni za jedan predlog Vade pa ni za budžet, dok se ne izglasaju tužilački zakoni – rekao je Mandić novinarima nakon sastanka sa Krivokapićem.

Prema njegovim riječima, nakon promjena u tužilaštvu Crna Gora će biti osposobljena za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije.

– A taj organizovani kriminal i korupcija je upravo ono što je podsticalo i što je organizovala i dominantno predvodila Demokratska partija socijalista DPS. Pošto se u Specijalnom državnom tužilaštvu  SDT nalazi uglavnom ona struktura koja služi Milu Đukanoviću i njegovoj porodici, sve dok se Tužilaštvo ne bude osposobilo za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, mi ne možemo računati na značajnije promjene u Crnoj Gori i to sam saopštio premijeru i ministrima koji su bili na sastanku – istakao je on.

Sastanak je ocijenio dobrim, navodeći da su učesnici otvoreno razgovarali.

– Saopštio sam da ću narednih dana podnijeti inicijativu da se održi sastanak predsjednika parlamentarnih stranaka većine kako bi vidjeli kako da se u parlamentu vrati ona snaga koja pripada toj insitutuciji i kako bi definisali kako da se izađe iz parlamentarne krize i krize između parlamenta i Vlade – zaključio je Mandić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Nena
20.03.2021-15:22 15:22

Vojvodo znas li ti da je ovo DRZAVA CRNA GORA I KAD POMENES –DPS- ISTO KAO KRALJA U NEKOJ DRZAVI SAMO DA ZNAS SVAKI DAN JACAMO I NIKO NAS UBIJEDIT NE MOZE DA GOSPOINU MILU OKRENEMO LEDJA NIKAD -DAO I OSLOBODIO NAM DRZAVU NASU NAJLJEPSU NA SVIJETU ! PODRSKA LAVICAMA SJUTRA!!