Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Mandić: Koncern Vijesti želi da dominantnu pobjedu srpskog naroda pretvori u tuđu pobjedu

Imamo ekipu okupljenih oko jednog medijskog koncerna oko Vijesti koji žele da dominantnu pobjedu srpskog naroda pretvore u tuđu pobjedu. Neki koji bi želeli da sa četiri mandata ne utiču samo na smjenjivanje Mila Đukanović već ako bi mogli da smjenjuju i po Srbiji i regionu sa četiri mandata, rekao je Mandić

Imamo ekipu okupljenih oko jednog medijskog koncerna oko Vijesti koji žele da dominantnu pobjedu srpskog naroda pretvore u tuđu pobjedu. Neki koji bi želeli da sa četiri mandata ne utiču samo na smjenjivanje Mila Đukanović već ako bi mogli da smjenjuju i po Srbiji i regionu sa četiri mandata, rekao je Mandić.

Mandić: Koncern Vijesti želi da dominantnu pobjedu srpskog naroda pretvori u tuđu pobjedu

Predsjednik Nove srpske demokratije, članice Demokratskog fronta, okosnice koalicije “Za budućnost Crne Gore”, Andrija Mandić kaže da je opozicija u Crnoj Gori dobila izbore snagom srpskog naroda i da tu činjenicu niko ne može da prenebregne i poništi.

On je za TV Pink rekao da srpski narod ima interes da njegovi legitimni predstavnici budu zastupljeni u novoj vlasti, da budu zastupljeni na osnovu podrške građana koje su osvojili na proteklim izborima.

“Dominantna snaga je koalicija “Za budućnost Crne Gore” koja prema brojevima ima više od dvije trećine buduće vlasti i teško može pristati da bude ucjenjivana od strane bilo kog subjekta, posebno od subjekta koji ima nekoliko poslanika”, rekao je Mandić koji se putem skajpa uključio u program.

On je naglasio da je dobro što su izbor predsjednika parlamenta Alekse Bečića glasala četiri poslanika iz redova bošnjačkih i albanskih stranaka, koji su ranije bile u koaliciji sa DPS-om.

Većina koju sada ima nekadašnja opozicija, navodi on, ima sada 45 poslanika, a koalicija oko DPS-a koju predvodi Milo Đukanović pala je na 34 mandata.

“Vjerujem da će se ta razlika narednih dana povećavati u korist pobjednika na izborima i to će omogućiti da se mi i lakše dogovorimo”, naveo je on.

Kako kaže, neće dozvoliti da najmanji koalicioni partner određuje srpske predstavnike i vjeruje da će se kroz razgovor doći do zaključka da niko ne može da kadrira i da niko nikome ne određuje predstavnike.

“Ja sam srpski političar iz Crne Gore. Nemam želju, a ni organizacija na čijem sam čelu, da dozvolimo da bilo ko u naše ime i u ime naše organizacije postavlja ‘druge Srbe'”, rekao je on.

Upitan da li je tačno da je Dritan Abazović na sastanku kod mitropolita Amfilohija tražio vojsku, policiju, Agenciju za nacionalnu bezbjednost i da politički predstavnici Srba ne uđu u vlast i da je to Amfilohije podržao, Mandić je rekao da Abazović nije tražio već saopštio da ti resori ne mogu da pripadnu Srbima, a da u vladi mogu da uđu samo oni Srbi za koje on misli da treba da uđu, koje bi on probrao.

“Imamo ekipu okupljenih oko jednog medijskog koncerna oko Vijesti koji žele da dominantnu pobjedu srpskog naroda pretvore u tuđu pobjedu. Neki koji bi željeli da sa četiri mandata ne utiču samo na smjenjivanje Mila Đukanović već ako bi mogli da smjenjuju i po Srbiji i regionu sa četiri mandata”, rekao je Mandić.

On ne smatra da će biti problema oko formiranje nove vlade u Crnoj Gori, da neće podržati zahtjeve Dritana Abazovića, ali da se svakog dana povećava broj poslanika koji prelaze na stranu pobjednika izbora.

Mandić navodi da on i Milan Knežević i DF-a nikada ništa nijesu uradili bez blagoslova patrijarha srpskog Irineja i da je mitropolija i eparhija budimljansko- nikšićka dio SPC-a na čijem čelu je patrijarh.

“Ta crkva ima i svoj sveti arhirejerski Sabor i sveti arhijerejski Sinod. Pokušaj jednog medijskog koncerna da u Crnoj Gori postoji neka druga crkva, koja nije dio SPC nije samo na štetu crkve, već na štetu ukupnog srpskog naroda”, rekao je Mandić.

Navodi da se moraju poštovati pravila i da svi moraju da shvate da ne mogu da kadriraju unutar srpskog nacionalnog bića i da biraju srpske političke predstavnike.

“Kada to shvate, vjerujem da ćemo doći u poziciju koja će omogućiti da imamo brzo uspostavljenu vladu”, zaključio je on.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve