Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Mandić: Katnić i Čađenović namjerno čekali da istekne rok od šest mjeseci

Mandić ističe da su istražni organi u obavezi u roku od šest mjeseci da obavijeste Europol u kojoj mjeri su dostavljeni podaci neophodni za svrhu zbog koje su poslati.

Bivši Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić i njegov zamjenik Saša Čađenović namjerno su čekali da istekne rok od šest mjeseci od dobijanja operativnih podataka od Europola, nakon čega se ti podaci brišu, te su donijeli odluku kako nema dokaza da su Lazović i drugi učesnici Skaj komunikacija počinili krivično djelo, kazao je jedan od lidera Demokratskog fronta (DF), Andrija Mandić. On je pozvao glavnog specijalnog tužioca, Vladimira Novovića da “hrabro i čestito radi svoj posao”.

“Ovo je jasan znak da je organizovana kriminalna grupa Katnić-Čađenović polagala velike nade u brisanje ključnih informacija vezanih za izvršenje veoma teških krivičnih djela. Očigledno je ova kriminalna organizacija u državnim organima Crne Gore, na čijem čelu je Milivoje Katnić, izvršila zloupotrebu službenog položaja time što je skrivala i nije preduzela ništa u predviđenom vremenu od dana dobijanja podataka od Europola”, tvrdi Mandić.

Mandić ističe da su istražni organi u obavezi u roku od šest mjeseci da obavijeste Europol “u kojoj mjeri su dostavljeni podaci neophodni za svrhu zbog koje su poslati”.

“Kako su i mediji obavijestili javnost, po sporazumu o operativnoj i strateškoj saradnji Crne Gore i Evropske policijske kancelarije, istražni organi su u obavezi da najkasnije u roku od šest mjeseci obavijeste Europol u kojoj mjeri su podaci koji su im dostavljeni neophodni za svrhu zbog koje su poslati. Ukoliko nisu neophodni, oni podliježu brisanju”, navodi jedan od lidera DF-a.

Pozvao je Novovića da “hrabro i čestito radi svoj posao”.

“I pored toga što znamo da ova organizovana kriminalna grupa ima određeni broj saradnika u specijalnom tužilaštvu i da je tim djelovanje novog Glavnog specijalnog tužioca Vladimira Novovića ograničeno, još jednom ga pozivamo da hrabro, čestito i pošteno radi svoj posao. To znači da odmah krene u utvrđivanje konkretne odgovornosti za ovu kriminalnu organizaciju i ne dozvoli da bilo kakvo odlaganje spriječi pravdu da zakuca i na njihova vrata. Posebno je važno da GST Novović ne dopusti bilo kakvu vrstu selektivnosti u primjeni zakona jer se tako rizikuje vlastita kompromitacija, kao i kompromitacija novog Tužilačkog savjeta”, naglasio je Mandić.

Zato, kako kaže, traže od Tužilačkog savjeta da se specijalno tužilaštvo “hitno ojača novim tužiocima koji nemaju istorijat direktne komunikacije i saradnje sa bivšim GST Milivojem Katnićem i njegovim zamjenikom Sašom Čađenovićem”.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
COL
06.05.2022-15:25 15:25

Aj se zakunite u picoustog da ste ozbiljni, nešto nam djelujete ka da ste se bunike najeli ili da vas je oni bocoljub navuka na neku brlju…

Nikola
08.05.2022-12:17 12:17
Reply to  COL

Eve javio ti se picoustanac kopiljan i da minus :))))