Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Mandić i Knežević u Podgoricu se vratili Vučićevim avionom

Lideri Demokratskog fronta Andrija Mandić i Milan Knežević vratili su se su juče iz Beograda službenim avionom predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, saznaje Pobjeda.

Mandić i Knežević su u četvrtak prisustvovali svečanom ručku koji je u čast ruskog predsjednika Vladimira Putina organizovao predsjednik Srbije u Palati Srbija.

-Službeni avion predsjednika Srbije u kojem su se nalazili Mandić i Kneževič sletio je na Aerodrom Podgorica u 11 sati i 45 minuta.

Avion predsjednika Srbije je za Beogrd poletio u 12 sati i 15 minuta- kazao je Pobjedi izvor iz Aerodroma Crne Gore.

Predsjednik Demokratske narodne partije Milan Knežević potvrdio je saznanja Pobjede navodeći da se u Podgoricu iz Beogrda vratio ,,onako kako dolikuje srpskim političarima“.

-Nemam namjeru da bilo kome objašnjavam naše političke aktivnosti, posebno jer su u skladu sa zakonima Crne Gore. U svakom slučaju, Andrija Mandić i ja smo se vratili u Podogoricu kako i dolikuje srpskim političarima iz Crne Gore nakon susreta sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom – kazao je Knežević u izjavi za Pobjedu.

Prema nezvaničnim informacijama Pobjede, korišćenje službenog aviona predsjednika Srbije je specijalna privilegija koja nije dostupna čak ni najbližim Vučićevim saradnicima iz Vlade i Predsjedništva.

-Vučić je bio jako zadovoljan Putinovim reakcijama na stavove politčkih predstavnika Srba, tako da je njegovo ustupanje aviona posljedica uspješne posjete ruskog predsjednika – rekao je izvor Pobjede.

On je dodao da je ,,predsjednik Srbije Aleksanadar Vučić kako se to moglo vidjeti i na fotografijama iz Palate Srbije lično upoznao Putina sa Mandićem i Kneževićem“.

-Mandić i Knežević su dio svih političkih akcija Aleksandra Vučića pa ovaj potez nije iznenađenje – rekao je izvor Pobjede. DF je povodom sastanka saopšto da je ,,Putin političke lidere Srba iz Crne Gore nazvao herojima“.

Falkon FA-50“ za Vućića, Brnabić i ministre

Službeni avion predsjednika Srbije je ,,falkon FA-50“ koji je prema podacima koji su objavljeni tokom prošle godine potpuno remontovan.

Osim njega država Srbija je u posjedu i aviona ,,lerjet 31-A“. Prva letjelica proizvedena je 1981., dok druga datira iz 1999.

Zbog toga što u ,,falkon“ staje 12 putnika, a u ,,lerjet“ samo sedam, ali i zbog toga što ima veliki dolet, srpska delegacija za putovanja najčešće bira upravo ,,falkon“.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve