Utorak, 16 Aprila, 2024
Rubrika:

Mandić: Ekstremizovani građani žele da nanesu štetu Srpskoj pravoslavnoj crkvi

Radi se o vrlo ekstremizovanoj grupi građana, koja nije tu zbog vjerskih opredjeljenja ili utemeljenosti u vjeri, nego da bi se suprotstavila i nanijela štetu pravoj crkvi, rekao je Mandić

U programu televizije “Pink”, koja je opet uveliko počela da se bavi ‘analizama’ dešavanja u Crnoj Gori, jutros je gostovao i jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić. On je kazao kako iza protesta protiv najavljenog ustoličenja na Cetinju stoji predsjednik države Milo Đukanović, te da ekstremizovana grupa građana želi da nanese štetu Srpskoj pravoslavnoj crkvi.

“Radi se o vrlo ekstremizovanoj grupi građana, koja nije tu zbog vjerskih opredjeljenja ili utemeljenosti u vjeri, nego da bi se suprotstavila i nanijela štetu pravoj crkvi. Dakle, oni podržavaju nevladinu organizaciju Miraša Dedejića, ali je ne podržavaju zato što njoj pripadaju, nego da bi nanijeli štetu Srpskoj pravoslavnoj crkvi i srpskom narodu i svim vjerujućim ljudima i većinskoj Crnoj Gori”, smatra on.

 

Mandić je optužio predsjednika države Mila Đukanovića da stoji iza protivljenja ustoličenju Joanikija na Cetinju.

“Đukanović u toj vještoj igri koju je pokazao u prethodnih 30 godina pokušava opet da nadigra političke protivnike i da zada udarac Srpskoj pravoslavnoj crkvi, koja je najvažnija i najmoćnija nacionalna adresa koja postoji u Crnoj Gori”, rekao je on.

Cilj je, dodaje Mandić, da “ekstremizovani pojedinci pokušaju da svečani čin ospore i da skrenu pažnju javnosti sa samog ustoličenja”.

“Ti ekstremizovani pojedinci bi trebalo da pošalju poruku i domaćoj i međunarodnoj javnosti kako u Crnoj Gori nije sve u redu, kako u Crnoj Gori postoje veliki problemi”, smatra Mandić.

Jedan od lidera DF smatra i kako je jučerašnji sastanak gradonačelnika Cetinja Aleksandra Kašćelana sa premijerom Zdravkom Krivokapićem djelovao kao podsticaj protestima.

“Juče je gradonačelnik Cetinja imao razgovore sa Zdravkom Krivokapićem i vjerujte da je saopštenje sa tog sastanka djelovalo kao da podstiču demonstrante da ih bude što više. Treba poslati jasne poruke, da će država Crna Gora i njene bezbjednosne snage u potpunosti obezbijediti i zaštiti svečani čin ustoličenja, da će se svi oni koji budu kršili zakone suočiti sa odgovornošću i da se to sprovede u djelo”, naglasio je on.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

7 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Milan
26.08.2021-11:48 11:48

Fašista. Kad prođe ovo, bice on u Spuž 100%.

Neki
26.08.2021-11:52 11:52

AKO JE KO EKSREMIZOVAN TO SI TI MANDICU IZDAJNIKU…

Mandić: Ekstremizovani građani žele da nanesu štetu Srpskoj pravoslavnoj crkvi – CG Vijesti
26.08.2021-12:01 12:01

[…] Aktuelno […]

nenad mne
26.08.2021-12:05 12:05

Dakle, svi koji su ekstremizovani u CG su, Crnogorci? Dali su to oni koji koji slave Mladića, prizivaju 1918., nagovještavaju ponavljanje Srebrenice…..???

Ha20
26.08.2021-12:06 12:06

Telonjo niko SPC nije nanio toliko stete koliko su to uradili njeni cupavi trolovi ( vladike ) kojima ti ljubis ruke i klanjas im se do zemlje. Ne zaboravi kako su se slikali i demonstrirali sa mitraljezima u rukama devedesetih i huskali na krvoprolica sirom bivse Jugoslavije. To zlo i sramotu koja smrdi iz korijena ne mozete nikako izbrisati niti pokriti. Hvala na paznji.

Neko tamo
26.08.2021-12:23 12:23

Da su izbori bili u drugom pravcu 30 avgusta 2020 ne bi ti bio van spuza a kamoli ovako nesto govorio

Medjutim 2 opasna tajkuna misko kesedzija i zeljko govedo su preko svog covjeka i svoje partije odlucili pobjednika izbora i zato u ovih godinu dana se nama ne desava samo mandic i njegove price nego i sve losijeg i losijeg

vuko
26.08.2021-12:32 12:32

kazu za tebe da si kriminalac, je li to istina