Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Mandić: Doći će neka nova Vlada koja će potpisati Temeljni ugovor

Mandić je rekao da je uvjeren da će “doći neka nova vlada koja neće pobjeći od obaveze da dogovoreni sporazum potpiše”.

Jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić izjavio je danas da je iz medija saznao da navodno postoji neka vrsta novog Temeljnog ugovora, koji je ponuđen Srpskoj pravoslavnoj crkvi i značajno se razlikuje od sporazuma koji su ranije usaglasili Vlada Crne Gore i SPC.

Mandić je rekao da je uvjeren da će “doći neka nova vlada koja neće pobjeći od obaveze da dogovoreni sporazum potpiše”.

“Imali smo zaokružen i kompletan tekst Temeljnog sporazuma koji je premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić odbio da potpiše u Patrijaršiji u vrijeme zasjedanja Svetog arhijerejskog sabora. Sada postoji informacija, a ako to nije tačno neko će demantovati, da je Krivokapić predložio neku vrstu novog temeljnog sporazuma, koji bi on potpisao sa SPC i koji se značajno razlikuje u odnosu na onaj usaglašeni tekst”, rekao je Mandić za TV Pink.

On je podsjetio da je DF i ranije upozoravao da crnogorska vlada i Krivokapić nikada neće potpisati sporazum koji je usaglašen, ako ga nisu potpisali onda u Patrijaršiji SPC.

“SPC je djelovala na ovim prostorima i u vrijeme Otomanske okupacije, ona je neuništiva i to da li će neki slučajni Zdravko Krivokapić, koji je sticajem okolnosti postao predsjednik vlade potpisati sporazum ili neće, manje je važno. Crkva će i bez tog sporazuma funkcionisati”, poručio je Mandić.

Na pitanje koga je Krivokapić konsultovao kada, kako je konstatovano, niko ne zna šta se nalazi u tekstu navodnog novog Temeljnog ugovora, Mandić je rekao da Krivokapić parlamentarnu većinu, a posebno njen dio koji čini dvije trećine, ništa nije konsultovao otkako su završeni izbori.

On je za Krivokapića rekao da nema demokratske osobine i da sam donosi odluke, a da se posle, kako je naveo, čudi što te odluke neće da podrže oni s kojima se ni oko čega nije konsultovao.

“Mi smo na takvo ponašanje odgovorili onako kako se odgovara u demokratskim zemljama – otkazali smo podšku vladi i spremni smo da sa ostatkom parlamentarne većine biramo novu vladu”, poručio je Mandić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Ha20
11.07.2021-15:43 15:43

Mandicu i ja sam uvjeren da se “babi snilo sto joj bilo milo”

Krsto
12.07.2021-15:48 15:48

Mandicu kad dodje nova vlada ti ces na robiju a ona ce Crnoj Gori zakonom vratiti sve ono sto je oteto 1918