Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Mandić: DF spreman da preuzme odgovornost za Crnu Goru i poštuje međunarodne obaveze

''Svim predstavnicima pobjednika 30. avgusta poslao sam danas poziv da se sretnemo 2. septembra prije sjednice Skupštine i dogovaramo, kako bi vršili vlast u narednom periodu, jer to narod od nas očekuje'', rekao je on danas na konferenciji za novinare

Jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić saopštio je danas da bi trebalo formirati tehničku vladu koja će pripremiti izbore.

“Svim predstavnicima pobjednika 30. avgusta poslao sam danas poziv da se sretnemo 2. septembra prije sjednice Skupštine i dogovaramo, kako bi vršili vlast u narednom periodu, jer to narod od nas očekuje”, rekao je on danas na konferenciji za novinare.

Prema njegovim riječima, na ovaj “dan je Crna Gora osvojila slobodu i stala rame uz rame sa svim demokratskim državama Evrope, jer smo posljednja zemlja u kojoj je smijenjen totalistički režim”, naveo je on.

“Nijesmo uspjeli da ispunimo želju naroda, jer je neko omogućio da u Crnoj Gori bude važniji sekretar iz neke ambasade nego narodna volja. Tako smo dobili prvo ekspertsku vladu, a ona nije baš takva bila. Zato danas dvije godine nakon istorijske pobjede moramo da krenemo ispočetka, nažalost”, rekao je je Mandić.

Mandić ocjenjune da je došao trenutak za razgovor i da treba naći rješenje na zadovoljstvo svih građana Crne Gore, a oni su, kako kaže, prihvatili da onaj ko ima najviše glasova odlučuje.

“DF je spreman da preuzme odgovornost za Crnu Goru kako bi ona čim prije postala članica EU”, poručio je i dodao da je DF jedan od nosećih stubova nove politike.

Upitan o spekulacijama i drugim prijedlozima, poput onoga da bi lider Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović formira manjinsku vladu, Mandić je jasno poručio da to ne bi naišlo na njihovu podršku.

“Pravimo sastanak pobjedničkih koalicija od 2020. godine. Koliko je poznato to su tri koalicije, koje su imale program da neće sa DPS”, rekao je on.

Ako se, dodao je Mandić, vratite unazad vidjećete da je BS bio sa DPS na izborima, svojim partnerom.

On je kazao da je BS izgubila izbore, ali da je sticajem okolnosti bila dio Vlade Dritana Abazovića.

“Ali mi svakako mislimo da nacionalne manjine treba da budu u svakoj vladi, ali su se oni prije 30. avgusta odredile o tome da će sa DPS da prave koaliciju. Ali su u međuvremenu bili i u Vladi sa SNP. Ali da se napravi baš toliki iskorak da oni koji su izgubili izbore da dobiju najvažnjiu funkciju? Mislim da ni lider BS to ne vidi kao moguće”, istakao je Mandić.

Inicijativa za smjenu predsjednice Skupštine Crne Gore Danijele Đurović zavisiće, kako je kazao, od pregovora prije sjednice parlamenta.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
BMX
30.08.2022-13:41 13:41

Ovaj covjek, cetnicki vojvoda, lider ekstremno proruske velikosrpske, antizapadne, anti EU, anti NATO, antiamericke koalicije Демократический фронт, ekstemni negatori i protivnici crnogorske drzavnosti, njenog prozapadnog kursa, clanstva u NATO i puta u EU je trazio “otkopavanje oruzja i pozivao Hristove vojnike na pobunu i ustanak” u decembru 2019 u Skupstini. Uskoro ce se objelodaniti njihova uloga u prepisci sa SKY aplikacije i veze koje su imali sa Skaljarcima, popovima i raznim dr ljudima koji su spremali pobunu, orizane sukobe i rat u Crnoj Gori u slucaju poraza na izborima u avgustu 2020 g.

ValerNaOdmoru
30.08.2022-14:04 14:04

Daj prvo ove domace obaveza da se zavrse, da te proslede za aferu drzavni udar

ValerNaOdmoru
30.08.2022-14:04 14:04

Daj prvo ove domace obaveza da se zavrse, da te proslede za aferu drzavni udar