Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Mandić: DF neće glasati za budžet dok se ne usvoje tužilački zakoni, velika parlamentarna i kriza Vlade

DF neće glasati ni za jedan zakon, pa ni za budžet dok se ne usvoje predloženi tužilački zakoni poručio je Mandić

Premijer Zdravko Krivokapić počeo je danas sastanke sa liderima parlamentarne većine čija tema je izlazak iz političke krize. U današnjim odvojenim susretima premijer je razgovarao sa liderima Demokratskog fronta Milanom Kneževićem i Andrijom Mandićem. Mandić i Knežević su tokom razgovora Krivokapiću saopštili da DF ne odustaje od izmjene tužilačkih zakona. A Mandić je konstatovao da u Crnoj Gori vlada velika parlamentarna i kriza Vlade.

Krivokapić je danas održao sastanak sa Milanom Kneževićem, predsjednikom Demokratske narodne partije.

Knežević je nakon sastanka sa Krivokapićem novinarima rekao da DFostaje pri tome da sprovedu reformu tužilaštva i da kroz tužilačke zakone nastave borbu protiv kriminala i korupcije.

“Tužilački zakoni ne predsatvljaju personalni odnos prema glavnom specijalnom tužiocu Milivoju Katniću ili bilo kom u SDT-u, već je to naša obaveza pred Evropskom komisijom. I koliko mogu da vidim u značajnoj mjeri su uvaženi elementi koji postoje u nacrtu zakona, a tiču se izmjena i dopuna Zakona o tužilaštvu”, kazao je Knežević.

Krivokapić se danas sastao sa predsjednikom Nove srpske demokratije Andrijom Mandićem. Mandić je nakon razgovora kazao da je premijer otvorio temu vezano za rekonstrukciju u Vladi i tome će se razgovarati u narednom periodu. On je konstatovao da postoji velika parlamentarna i kriza Vlade u Crnoj Gori.

“DF neće glasati ni za jedan zakon, pa ni za budžet dok se ne usvoje predloženi tužilački zakoni”, poručio je Mandić.

Prema njegovim riječima DF će pokrenuti inicijativu da se održi sastanak predsjednika parlametarnih stranaka većine kako bi vidjeli kako parlamentnu da se vrati neophodna snaga koja pripada toj instituciji i kako bi definisali kako da se izađe iz ove parlamentarne krize.

“U Tužilaštvu se nalaze ljudi koji nijesu spremni da se bori protiv korupcije i kriminala već služe jednom pokitičkom centru a to je DPS”, tvrdi Mandić.

Krivokapić se danas sastao i sa predsjednikom Socijalističke narodne partije Vladimirom Jokovićem.

Sastanci će se nastaviti sjutra kada će Krivokapić razgovarati sa predsjednikom Pokreta za promjene Nebojšom Medojevićem, predsjednikom Demokrata Aleksom Bečićem i liderom Građanskog pokreta URA Dritanom Abazovićem.

Parlamentarnu većinu čine tri koalicije – Za budućnost Crne Gore, Mir je naša nacija i Crno na bijelo

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
NIKOLA
20.03.2021-14:46 14:46

Knezevicu- Mandicu nas ne interesuje kriminal- korupcija ovo je CRNA GORA nego sta ce bit sa SRPSKIM SVETOM i dokle ste stigli ! Oceteli slaviti A TO NIKAD NIJESTE I UPUTIT CESTITKU ZLATNIM NASIM CRNOGORSKIM LAVICAMA UCESCE NA O.I. JAPAN ILI STE jos RAZOCARANI NA VASE Srpkinje posto su juce izgubile od Ruskinja !

Nena
20.03.2021-15:11 15:11

Vojvode dali ste ikad nosili- CRNOGORSKU zastavu cestitali praznik ili bilo sta Crnogorsko ? Ako ne kako je mozete stititi ili bilo sto dobro mislit jer ste je okupirali i nikad je ne mozete vise voljet ili cuvat od CRNOGORACA !

sanya261
21.03.2021-00:13 00:13

Potpuno razumijem DF. Narod je glasao za promjene iz korijena, a korijen je u tuzilastvu. Zdravko iz nekog razloga pokusava da eskivira to. Ne dajte se!