Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Mandić: DF ne odustaje od amandmana na Predlog zakona o budžetu

On je istakao da Skupština ima ekskluzivno pravo da odlučuje o budžetu države

Lider Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić kazao je Demokratski fron (DF) kazao je da je taj politički blok odnio veliku pobjedu time što je iz Prijedloga budžeta za sljedeću godinu uklonjeno novo zaduženje od 1,4 milijardi eura. On je poručio da DF neće odustati od amandmana na Prijedlog zakona o budžetu koji je predložio taj politički blok.

– Milijardu i 400 miliona eura koje je planirala Vlada Zdrvka Krivokapića da u narednoj godini zaduži građane Crne Gore je polovina od one sume u kojoj su vlade Demokratske partije socijalista (DPS) od 2006. do 2020. godine zaduživale Crnu Goru. Kao odgovorni ljudi, nijesmo dozvolili, i kolege iz parlamentarne većine su to zajedno sa nama podržali, da dođe do ovog zaduženja i da rizikujemo opstanak ove zemlje i da se uruši sve što su gradile, ne samo naše, nego i generacije prije nas. Dakle, jedna dobra, važna vijest za sve u Crnoj Gori – danas je odnijeta jedna velika pobjeda koja će omogućiti građanima Crne Gore da mogu bezbrižno da spavaju i da ne razmišljaju šta će biti za nekoliko mjeseci ili godinu dana – istakao je Mandić na konferenciji za medije.

Mandić je rekao danas imaju priliku da na Odboru za ekonomiju, finansije i budžet i na skupštinskom zasijedanju pronađu načina da kroz kvalitetne amandmane koje predlaže parlamentarna većina usmjere sredstva onima kojima su najpotrebnija.

– DF neće odustati od amandmana koje su predložili naši poslanici i u onim rashodnim stranama i zaduženjima koje planira Vlada pronaći dovoljno prostora da pred crnogorskom javnošću pokažemo da može da se obezbijedi ono što mi predlažemo na uštrb nekih elemenata za koje procjenjujemo da u ovom trenutnu nijesu bitni i važni za građane Crne Gore – naglasio je Mandić.

Ostaviće, kako je rekao, dovoljno prostora kolegama iz parlamentarne većina da i oni mogu svoje amandmane predložiti da prođu u Skupštini.

Takođe, Mandić je napomenuo istakao da Skupština ima ekskluzivno pravo da odlučuje o budžetu države, odnosno trošenju narodnog novca.

– Zašto bi predstavnici naroda predali bilo kome drugome pravo da narodni novac neko u svom kabinetu sa saradnicima, možda čak i interesnim strukturama, podesi onako kako njemu najviše odgovara. Insistiraćemo i tražiti da se svaki predloženi amandman usvoji – rekao je Mandić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve