Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Mandić: Crkva više ne podržava Krivokapića

Mandić je kazao i da se čuo sa članom Predsjedništva BiH, Miloradom Dodikom, i da je ''registrovao svo ogorčenje i žalost na CG i one ljude za koje nije smatrao da mogu da budu ovakvi''

Jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić kazao je da premijer Zdravko Krivokapić više nema podršku SPC koja ga je i predložila za tu funkciju. On je rekao i da većina koja se uspostavila u Parlamentu nije većina u narodu.

Kazao je da je jučerašnjim glasanjem u Skupštini nanijete velika sramota Crnoj Gori.

Prema njegovim riječima, nije DPS došao na politiku URE, Demorata i Krivokapića, “već su oni došli na politiku DPS-a, koji je kreirao nezavisnu državu na antisrpstvu”.

“Juče su naši poslanici odlučili da tražimo temeljne promjene koje treba da nas vrate na nivo odnosa koji smo imali 30. avgusta Možemo da nastavimo naše male živote i pošaljemo poruku kako je sve bilo isto kao što je bilo do juče, ali sramota koju smo priredili svima nama u Crnoj Gori i razorili temeljne odnose sa Srbijom i RS izglasavajući rezoluciju da je naš narod genocidan, a da Crnu Goru niko nije pitao da li to treba da uradi ili ne. Ušli smo u veliku i strašnu priču, nismo mogli ni zamisliti da ćemo učiniti nešto strašnije nego što je učinio Đukanović kad je priznao lažu državu Kosovo”, rekao je Mandić na pres konferenciji.

Mandić je rekao da je istorijska sramota Crne Gore da su juče Zdravko Krivokapić, Aleksa Bečić, Milo Đukanović i Dritan Abazović izglasali Rezoluciju po kojoj su “srpski narod i Srbiju proglasili genocidnim narodom”.

“Dobro je da smo dobili odgovor od onoga sveštenika, koji je i preporučio Zdravka Krivokapića da bude nosilac naše liste, da Krivokapić više nema ni podršku crkve”, rekao je Mandić.

On je kazao i da se čuo sa članom Predsjedništva BiH, Miloradom Dodikom, i da je “registrovao svo ogorčenje i žalost na CG i one ljude za koje nije smatrao da mogu da budu ovakvi”.

Volio bi, kako kaže, odgovor “nakon antisrpskog čina” ko će odgovarati ako ne budemo imali dobru turističku sezonu.

“Mi ćemo tražiti rješenje koje će da zadovolji sve. Ne pristajemo na to da se u Srebrenici desio genocid. Desio se zločin, desili su se mnogi zločini i zato smo predlagali amandmane koji su brutalno odbijeni od strane i onih koji su nam partneri i koji su tako snažno slavljeni nakon izbora. Odbijeni su od strane onoga koji nam je preporučen od SPC, ali dobili odgovor od onog sveštenika koji je preoporučio Krivokapića da on više nema podršku SPC za ovo što radi i da nema podršku onih adresa koje su ga preporučile”, ističe Mandić.

Prema riječima Mandića, dio demokratije je i da “vas ucjenjuju najljigaviji i najslinaviji”.

“Želimo da im poručimo da to neće proći na ovom prostoru i da očekujemo da sa onima koji su nam pomogli na izborima promijenimo Crnu Goru”, rekao je Mandić.

Milan Knežević je rekao da su Bečić, Krivokapić, Abazović i Đukanović izglasavanjem rezolucije o Srbrenici, iztglasali najsramniju i “najizdajničkiju” odluku prema srpskom narodu.

“Pitam se da li smo mogli ljudi vjerovati i očekivati da će nakon devet mjeseci Krivokapić, djelovi većine zajedno sa DPS-om koji su prokleti i sključeni iz naše Crkve izglasati rezoluciju protiv Srbije i srpskog naroda označavajući nas genocidnim. Njihova rezolucija sadrži platformu koja će dugoročno imati za cilj ukidanje Republike Srpske, a kratkoročno stvaranje lansirne rampe za konačni obračun sa Srbijom”, smatra Knežević.

Samo je Zdravko Krivokapić uspio, kaže Knežević, da sopstveni narod, “kojem je pripadao do 1. septembra a onda pod pritiskom Vijesti saopštio da je 200 postotni Crnogorac, proglasi genocidnim prelazeći u neki drugi narod.

“Samo je on uspio da proširi sankcije Rusiji, da nas posvađa sa srpskim i ruskim narodom”, rekao je Knežević.

Prema njegovim riječima, koncern Vijesti su koalicioni partneri Zdravka Krivokapića stvarali su i sad stvaraju atmosferu da je DF jednak DPS-u.

Poručuje da DF neće trpjeti više ni poniženja ni ucjene.

“Sve je bila priprema koncerna Vijesti, za spektakl o Rezoluciji o Srebrenici, kako bi se srpski narod, uz proglašavanje za genocidan, pripremio za neke nove a nacionalne, identitetske vlasti u Srbiji koje će služiti stranim ambasadama i koje će bespogovorno slušati svaki mig od kafe kuvarice do nekog trećeg ili osmog sekretara u bilo kojoj ambasadi”, kazao je Knežević.

Knežević, takođe, tvrdi da su sinoć GP URA, Demokrate i Krivokapić napravili koaliciju sa DPS-om. Kazao da će URA morati da dokaže da je napravila otklon od DPS-a, da bi se došlo do dogovora, jer ih “narod već od sinoć poziva na masovna okupljanja”.

Tvrdi da je Abazović postao vicepremijer na predlog pokojnog mitropolita Amfolohija uz garancije da neće voditi antisrpsku politiku i da će štititi taj narod.

“Narušili smo odnose sa Srbijom, prema mojim informacijama Krivokapić je za mjesec trebao da ide tamo u posjetu, ali se sada to neće dogoditi”, rekao je Knežević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve