Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Makron: Crnoj Gori podrška od 50 miliona

''Francuska agencija za razvoj će u ovoj godini započeti aktivnosti u Crnoj Gori projektom od 50 miliona eura, kako bi podržala finansiranje malih i srednjih preduzeća i opština, u skladu sa ciljevima održivog razvoja'', naveo je Makron

Francuska je uz vas u situaciji kada se Crna Gora suočava sa izazovima, pandemijom, ali i sa izazovima jačanja vladavine prava, ekonomskog i društvenog razvoja, poručio je predsjednik Francuske Emanuel Makron u pismu koje je uputio predsjedniku Vlade Crne Gore Zdravku Krivokapiću.

Kako je saopšteno iz Vlade, Makron se zahvalio Krivokapiću na pismu i uputio mu najsrdačnije želje za uspješno obavljanje dužnosti premijera, nakon jedinstvenog načina smjene vlasti.

“U okviru francuske strategije za Zapadni Balkan, koju u svom pismu navodite, Francuska agencija za razvoj (ADF) će u ovoj godini započeti aktivnosti u Crnoj Gori projektom od 50 miliona eura, kako bi podržala finansiranje malih i srednjih preduzeća i opština, u skladu sa ciljevima održivog razvoja”, naveo je Makron.

Dodao je da u potpunosti podržava evropsku perspektivu Crne Gore i zemalja Zapadnog Balkana.

“Možete računati na podršku Francuske tokom sprovođenja neophodnih reformi. Kao što znate, naša ambasada i francuska ekspertkinja, koja je na raspolaganju vašoj Vladi, angažovani su u Podgorici s tim ciljem. Pored njih se i operativna služba, Francuska eskpertiza, može koristiti, naročito u okviru evropskih projekata. Ona se već koristi za potrebe jednog projekta podrške za pravosuđe i borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala, za koji se nadam da će biti mogućnosti da se implementira”, naglasio je Makron.

Istakao je i da želi da bilateralni odnosi Crne Gore i Francuske i ubuduće jačaju.

“Predstojeća posjeta crnogorskog ministra vanjskih poslova Parizu će tome i doprinijeti. Kao što ste i predložili, bilo bi mi drago da o ovim različitim temama sa Vama porazgovaram putem video ili telefonskog poziva. Još jednom Vam čestitam i molim Vas, gospodine predsjedniče Vlade, da primite izraze mog dubokog poštovanja”, zaključio je Makron.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Jelena
07.04.2021-20:06 20:06

Nakon, izgleda iz prikrajka igra ruse i Vučića. Pravi Crnogorci braneći čast i slobodu Crne Gore nasmejani su išli u smrt.Makron dalje od Crne Gore.

GRAĐANSKI
08.04.2021-08:06 08:06

Malo li su se Francuzi ogriješili spram Crne Gore 1918. i godinama potlje, no su nafigani iz sramotnog Beograda da opetuju zločin?!

GRAĐANSKI
08.04.2021-08:30 08:30

Đe je sad princ Nikola Petrović da se jednom depešim glasne Markonu i podśeti ga na ulogu Francuske 1918. i godinama potlje, ka što se onako sramotnom depešom oglasio kad je odapeo oni nepomenik lanik?