Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

MAKLJAŽA U MAŽESTIKU OFIRALA DF Jovićević prošao ”vatreno krštenje”, pripremaju ga za predsjedničke izbore!?

Jovićević se, kako saznajemo, dobro pokazao u disciplini ''makljaža četiri na jedan'' i prilično brzo je ukapirao osnove ''kroše-aperkat'' politike DF-a, jer nije ustuknuo nakon fizičkog obračuna. Pokazalo se da je dostojan da stane rame uz rame sa prekaljenim uličnim vitezovima svetosavske politike iz DF-a i da bude uzet u obzir kao kandidat ovog političkog saveza na sljedećim predsjedničkim izborima.

Funkcioneri Demokratskog fronta jednostavno dominiraju i na kojem god kraju svijeta da se nađu ispoljavaju svoju prepoznatiljvu politiku.

Na političkoj sceni Crne Gore predstavljaju atrakciju broj jedan jer svojim upornim uslovljavanjem i insistiranjem na rekonstrukciji Vlade i odlasku Zdravka Krivokapića sa mjesta premijera garantuju uzbudljivo političko ljeto. Osim toga u Moskvi ih dočekuju u najluksuznijem hotelu i tapšu po ramenima dok oni poslušno lobiraju za interese majke Rusije.

Međutim, za najeksplicitniji primjer izvornog političkog djelovanja DF-a, javnost je saznala nakon što je juče procurela informacija o ”diplomatskom podvigu” lidera DF-a Milana Kneževića i Andrije Madnića u beogradskom hotelu Mažestik.

Podsjetimo, Kneževič i Mandić imali su žustru diplomatsku razmjenu argumenata u ponedjeljak u hotelu ,,Mažestik”, sa beogradskim biznismenom Dejanom Sekulićem koji je nakon toga podnio krivične prijave protiv lidera Nove srpske demokratije, njegovog sina Ilije i predsjednika Demokratske narodne partije zbog nanošenja teških tjelesnih povreda.

Oduševili svoje birače

Birači zadovoljni učinkom

Portal Aktuelno još juče je objavio da su lideri Demokratskog fronta Knežević i Mandić učestvovali u ponedjeljak u incidentu koji je izbio u beogradskom hotelu Mažestik, u kojem je Mandićev sin Ilija slomio nos Sekuliću nakon udarca pesnicom.

Kako saznaje portal Aktuelno iz izvora bliskih vrhu DF-a, birači ovog političkog saveza su zadovoljni učinkom svojih lidera i ponosni su što su, kako su nam kazali, ”njihovi politički predstavnici bili na visini zadatka”.

Lideri DF-a su se pokazali u pravom svijetlu i nijesu iznevjerili principe hajdučke svetosavske politike koja im je donijela prilično široku podršku kod velikosrpskog biračkog tijela.

Srećne rane junače!

Treba takođe napomenuti da su visoki funkcioneri DF-a poznati po takozvanoj ”aperkat-kroše” politici, a njihova sklonost da svoje djelovanje začine dozom nasilja nadaleko je poznata. Stoga incident u Beogradu ne treba posmatrati samo kao marketinški potez DF-a da učvrste povjerenje kod svog biračkog tijela, već iz mnogo dubljeg i svrsishodnijeg aspekta.

Diverzija

Iako je prisustvovao incidentu, bivši ministar unutrašnjih poslova Andrija Jovićević, prošao je bez krivične prijave. U ovom slučaju javnost je bila toliko okupirana viješću o makljaži lidera DF-a i Sekulića, da je mnogo bitniji podatak o sastanku Kneževića i Mandića sa Jovićevićem ostao u drugom, a ko ne i u trećem planu.

Kako saznaje portal Aktuelno, Jovićević, koji važi za vječitu rezervu velikosrpskih partija u Crnoj Gori, je sa liderima DF-a dogovarao kandidaturu na narednim predsjedničkim izborima!

Kako je kazao izvor portala Aktuelno veoma dobro upućen u način političkog djelovanja Fronta, pozadinu makljaže u Mažestiku, osim kroz svađu između Sekulića i Kneževića, treba posmatrati sa dva aspekta.

Stari Rimljani su imali Koloseum, a DF-u je dovoljan Mažestik

”Incident u Mažestiku je liderima DF-a veoma koristio. Kao prvo – vijest o tuči i slomljenom nosu potpuno je u drugi plan bacila činjenicu da su se Mandić i Knežević sastali sa svojim starim poznanikom Jovićevićem, koji važi za vječitog kandidata za predvodnika velikosrpske liste ili u ovom slučaju kandidata za predsjedničke izbore” rekli su naši dobro upućeni izvori bliski vrhu DF-a koji su iz straha od lidera ovog političkog saveza željeli da ostanu anonimni.

Vatreno krštenje Jovićevića

Osim kao diverzija, incident u Mažestiku poslužio je liderima DF-a da oprobaju čvrstinu i odlučnost njihovog potencijalnog predsjedničkog kandidata.

Jovićević se, kako saznajemo, dobro pokazao u disciplini ”makljaža četiri na jedan” i prilično brzo je ukapirao osnove ”kroše-aperkat” politike DF-a. Nije ustuknuo nakon fizičkog obračuna i pokazalo se da je dostojan da stane rame uz rame sa prekaljenim uličnim vitezovima svetosavske politike iz DF-a.

”U DF-u je osim političke vještine veoma važno da se potencijalni saradnik dokaže da neće ustuknuti, već će biti spreman da svoje principe brani i pesnicama. Lideri DF-a su se u tom aspektu razočarali u Zdravka Krivokapića, koji se busao u svoju hrabrost u kampanji, ali se ispostavilo da su njegove šake dobre samo za držanje boce”, rekli su naši izvori.

Vječita rezerva

Andrija Jovićević je bivši ministar unutrašnjih poslova u nekadašnjoj vladi Mila Đukanovića, kum je biznismena Duška Kneževića.

U referendumskoj kampanji 2006. otvoreno je podržao listu za zajedničku državu, a pominjao se i kao nosilac liste DF-a na izborima 2016. godine. Takođe se spekulisalo da će biti kandidat Fronta za predsjednika Crne Gore 2018. godine.

Jovićević se pominjao i kao ministar unutrašnjih poslova u Vladi Zdravka Krivokapića.

Jovićević zadovoljio kriterijume, ali ostaje nepoznato da li je dovoljno jak na šake da bi mogao da bude kandidat DF-a na predsjedničkim izborima?

Iako je gotovo pred svake važnije izbore u Crnoj Gori Jovićević figurirao kao jedan od kandidata za predvodnika prosrpskih stranaka tadašnje opozicije, dogovor oko njegovog angažmana je uvijek izostajao. Stoga je postao poznat kao ”vječita rezerva” koja sjedi na klupi i nema hrabrosti da uđe u utakmicu čak i kad njegov tim vodi sa više golova razlike.

Sada ostaje da se vidi da li su mu ”vatreno krštenje” i inicijacija u ”kroše-aperkat” politiku DF-a, uz jedan slomljeni nos i iščašeno rame, ulili hrabrosti da se konačno kandiduje na predsjedničkim izborima.

U.P.A.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

9 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Ha20
07.07.2021-12:37 12:37

Hahahah ! Ulicarski vitezovi trojica protiv jednog a horde ovaca koje ih podrzavaju su ponosni na svoje junacine !? Cega se pametni stide budale se sa time ponose.

Petar Pan
07.07.2021-13:25 13:25

Kada se pomene ovaj Jovićević ja se sjetim njegovih ministarskih nastupa u Parlamentu. K'o da nema tri razreda osnovne. Tada sam se pitao đe Milu pamet bi da ovoga uzme za ministra. I tako biva… onaj koji ne valja Milu ovima je super.

Jovo Z
07.07.2021-13:34 13:34

Ovakvi gosti, a i vlasnici, su nekad u širokom luku morali obilaziti Mažestik!

džudović
07.07.2021-14:00 14:00

Ovaj lik (Jovićević) je saradnik MI6 koji je u London nosio trake sa snimcima seksa sa Moldavkom. Tada je bio ministar unutrašnjih poslova koji je namjestio aferu “moldavka” koja je napravila krizu Vlade CG. Najčudnije je to da ga ovi svetosavski debili smatraju podobnim da bude kandidat za predsjednika CG.

gagi
07.07.2021-20:41 20:41
Reply to  džudović

Andrija Jovicevic je iz NAJGORE KUCE pokrajvodjanske,kompletna famelja/preci pa na ovamo CETNICI,ovo je 1/1.

Martin Martinovic
07.07.2021-22:59 22:59
Reply to  gagi

Gagi znam sto ti Andro “ide u nos ?” Zato sto je Andrija Jovicevic gospodin.

janko
07.07.2021-23:21 23:21

To je gospodin koji je tukao svoju ženu!!!

GRAĐANSKI
08.07.2021-05:32 05:32

“Gospodin”-otpadnik od crnogorstva!

Brlja
07.07.2021-19:42 19:42

Rejaliti litijaska srbadija u maniru dostojnim jedne vasarske manifestacije pretenduje da vodi drzavu e kuku