Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

MAKEDONSKI SKANDAL ZA KRAH CRNOGORSKE DIPLOMATIJE Preletači u panici, haos razdire Ministarstvo vanjskih poslova!

Nakon neslavne epizode u Skoplju, panika i nered vladaju u Ministarstvu vanjskih poslova. S obzirom da su funkcioneri u ovom resoru svjesni skorog pada vlade i mijenjanja političke klime, preletačke aktivnosti i pozicioniranje kadrova su u punom zamahu. A preletača i konvertita koji su godinama gomilani pod direktnim nalozima ''vječitog šefa diplomatije'' Milana Roćena ima mnogo

Skandal koji su prije nekoliko dana izrežirali premijer Zdravko Krivokapić i ministar vanjski poslova Đorđe Radulović, ostaće upamćen kao kulminacija haosa i ”šlag na torti” destruktivnog djelovanja odlazeće izvršne vlasti.

Podsjetimo, da bi sabotirao posjetu Radulovića Sjevernoj Makedoniji, gdje je prošle sedmice trebalo da se sastane sa najvišim zvaničnicima, iz Vlade su ministra nakon što je stigao u Skoplje obavijestili da mu otkazuju posjetu.

Jasno je da se u ovom slučaju desio konačni krah crnogorske diplomatije, i to sve zbog osvete kapricioznog premijera Zdravka Krivokapića koji je sa  ministrom odavno u lošim odnosima.

Radulović krši zakon zbog preletača

Međutim, ovo je bila samo kulminacija katastrofalnog stanja u ovom resoru koje se već godinama samo pogoršava dovođenjem nesposobnog preletačkog kadra. Od kad je ministar Đorđe Radulović preuzeo mandat, koji je zbog svoje nesposobnosti i neznanja prozvan ”mali Đokica”, crnogorska diplomatija rapidno je krenula putem propasti, a nakon makedonskog skandala je doživjela i konačni poraz.

Zdravko Krivokapić i Đorđe Radulović: Mrtva trka – da li je Zdravinjo gori premijer ili mali Đokica ministar?

Kako saznaje portal Aktuelno iz dobro upućenih izvora iz Vlade, nakon neslavne epizode u Skoplju, panika i nered vladaju u Ministarstvu vanjskih poslova. S obzirom da su funkcioneri u ovom resoru svjesni skorog pada vlade i mijenjanja političke klime, preletačke aktivnosti i pozicioniranje kadrova su u punom zamahu. A preletača i konvertita koji su godinama gomilani pod direktnim nalozima ”vječitog šefa diplomatije” Milana Roćena ima mnogo, o čemu svjedoče i informacije naših izvora iz ovog resora.

Vođa nove preletačke ekipe je, kako saznajemo, dugogodišnji ambasador Vladimir Radulović, politički otac minstra Radulovića i generalni diplomatski inspektor, koji rijetko dolazi na posao.

”Da je nepotizam, konvertitsko prestrojavanje koje razara crnogorsku diplomatiju uzelo maha, svjedoči i činjenica da je ministar Radulović imenovao suprugu Vladimira Radulovića – Zdenku za šeficu diplomatskog protokola. Radulovići time krše Zakon o vanjskim poslovima, budući da je šef protokola ,,ambasador u zvanju’’ što Zdenka Radulović sigurno nije i pored svih napora koje je uložila da to postane”, rekli su naši izvori.

Afera ”državni ispit”

Kakav su nepotizam i preletačke aktivnosti zastupljeni u Ministarstvu vanjskih poslova govori i to da je kum bračnog para Radulović, ambasador Ljubomir Mišurović, inače kadar bivšeg ministra Milana Roćena, državni sekretar ministarstva iako 2019. nije imao položen ni državni ispit!

Ministarstvo vanjskih poslova: Haos među konvertitskim kadrom

”Kada se saznalo za Mišurovićevu aferu vezanu za nepoložen državni ispit, skrajnut je s pomoćničkog mjesta Srđana Darmanovića kada je ovaj bio ministar,  da bi nakon promjene vlasti i ‘prelijetanja’ postao ni manje ni više nego državni sekretar. U minstarstvu je i njegova supruga Aleksandra (Saška), koja van zakonskih regula obavlja dužnost direktorke važne direkcije u ministarstvu, i izvor je svih tračeva i negativnih priča o kolegama. Pomenuta Saška nema diplomatskog iskustva, nikada nije radila u nekoj od crnogorkskih ambasada, ali to joj nije zasmetalo da napreduje do funkcije direktorke i ministarke – savjetnice”, rekli su naši izvori.

Egzekutorske instrukcije

Razaranje temelja crnogorske diplomatije, kako nam je rečeno, potpomogla je i Milica Perišić,  nastavnica francuskog jezika u danilovgradskoj gimnaziji koja je postala Generalni sekretar MVP-a.

”Ona nema nikakvo diplomatsko iskustvo, nema mandat iza sebe  i nikada ne dolazi na posao. Perišić je poznata po surovim i egzekutorskim instrukcijama, brojanju kofera i putnih stvari opozvanim ambasadorima. Svoje odluke, s obzirom na to da nikada ne ulazi u zgradu ministarstva, sprovodi preko šefa arhive u NATO odsjeku, kandidata za odlazak u Brisel Velibora Goranovića”, rekli su naši izvori.

Kako su rekli, zbog krajnje skromnog iskustva i diplomatskog znanja ministra Radulovića, sve njegove odluke verifikuje šef kabineta Đorđe Janković, kadar Aleksandra Aandrije Pejovića, koji je, kako nam je saopšteno, na preporuku ambasadora Željka Perovića zauzeo važnu poziciju šefa kabineta.

”Janković je poznat po osionom i nasliničkom ponašanju, stoji iza instrukcija za obijanje brava na crnogorskim ambasadama. Kao primjer treba navesti ambasadu u Kini kada je dao u zadatak da se ,provali’ u kabinet ambasadora i da mu se oduzmu privatne stvari. Nakon tog skandala Janković je izvršioca svojih instrukcija Damira Šabanovića, doveo u kabinet ministra Radulovića”, rekli su naši izvori, koji navode da je Janković na referendumu 2006. isto kao odlazeći premijer i ministar Radulović zaokružio NE!

”To ne smeta da danas dijeli pravdu po ministarstvu”, poručuju naši izvori.

Rasovski kadar

Portal Aktuelno je još u januaru prošle godine upozoravao da je Radulović kao jedan od najneiskusnijih i najgorih kadrova, takozvanih svetosavskih spavača bivše vlasti, postavljen da bude marioneta u misiji uništenja crnogorske diplomatije, koji će potpisivati odluke, proglase i saopštenja bez postavljanja pitanja. Naše prognoze, kao i nebrojeno puta proteklih godina, su se nažalost ostvarile, a crnogorska diplomatija je dotakla dno i proživljava teške dane.

Milan Roćen: Tvorac ”rasovske” diplomatske škole, bivši funkcioner koji se honorarno bavi politikom

Po svemu sudeći ovo je samo kulminacija politike bivšeg ministra Milana Roćena, koji je poznat po tome što je godinama dovodio nesposobni konvertitski kadar koji je ”gajio” u raznim ministarstvima, a posebno Ministarstvu vanjskih poslova, odnosno crnogorskoj diplomatiji.

Radulović važi upravo za jednog od najlojalnijih kadrova bivšeg ministra Roćena i izdanak takozvane ”rasovske” političko-diplomatske škole.

Da Radulović nije izuzetak već pravilo u MVP, govore i ostala kadrovska rješenja odlazeće vlasti. Na primjer, među diletantskim kadrom ”vječitog funkcionera” Roćena, koji je došao na odgovornu državnu funkciju nakon smjene vlasti, izdvaja se pregovaračica sa EU Zorka Kordić, za vrijeme čijeg mandata su pregovori Crne Gore i EU potpuno obustavljeni!

To se može posmatrati kao svojevrstan skandal, jer su iz pregovaračkih timova u klasičnim revanšističkim čistkama uklonjeni svi kadrovi koji su nešto valjali i  po dubini postavljeni podobni konvertiti o čemu možete čitati na OVOM LINKU.

U.P.A.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

7 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Đokica
02.02.2022-14:44 14:44

Ministarstvo vanjskih poslova je, na čelu sa Đokicom, postalo moralni, politički i stručni kupleraj…..Radulovići. Mišurovići, Kordić i co uništili su i unizili sve što je iole bilo dobro, a toga doista nije bilo mnogo….crnogorska diplomatija je na koljenima….a Roćen se premnogo udvarao svetosavskim kadrovima, mislio je da će ih ih “prisvojiti”………za to vrijeme su mu se Radulovići i njima slični otvoreno smijali iza leđa…..

time out
02.02.2022-16:45 16:45

kakvo god da je samo da više mića vlahovića, tajm aut ministra, pošalju doma i odlični su

Nikola
03.02.2022-05:45 05:45
Reply to  time out

Brabonjalo :)))))

Bajo
02.02.2022-21:25 21:25

Ambasador Željko Perovic svetosavac ?????? Na kog ambasadora Željka Perovica mislite ??? Smjenjenog ambasadora iz Beča . Ja znam za jednog koji je dokazani Crnogorac jos od ‘90 tih godina . I tu nema apsolutno nikakve dvojbe .. Ako ste na njega mislili , molim vas da uputite izvinjenje , svrstavajuci ga medju ovu ološ .

Oksim
02.02.2022-23:44 23:44

Odakle svrstaste medju ovim klerofasistima i Zeljka Perovica koji se bori za nezavisnu Crnu Goru od 90-tih godina i koji je uvijek bio uz nasu slobodoumnu dijasporu???

Mali Dzord
03.02.2022-00:16 00:16

Ovo je za rubriku vjerovali ili ne, ovo je crna bruka. Da li je moguce da se ovi ljudi nazivaju diplomatama? Sve neke, isprepletane, porodične veze, podvale i zamke. I mali Djokica u svemu tome za kojeg je diplomatija a ne politika stvarna Sfinga ali on svakako nije Edip.

IMPOZANTNI REZULTATI I VAN CRNE GORE: Kadrovi rasovske škole zapaženi i u Beogradu! | Skala radio
30.05.2023-11:55 11:55

[…] Ovo su samo neki detalji koji govore o načinu na koji funkcioniše roćenovska preletačka mašinerija, o čemu detaljnije možete čitati na OVOM LINKU. […]