Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Mađarska posvećena jačanju savezničkih odnosa sa Crnom Gorom

To je saopšteno na sastanku generalnog direktora Direktorata za politiku i planiranje odbrane Ivice Ivanovića, sa zamjenikom državnog sekretara za odbrambenu politiku u Ministarstvu odbrane Mađarske Nimetom Gergelijem i državnim sekretarom za bezbjednosnu politiku u Ministarstvu vanjskih poslova i trgovine te zemlje Peterom Andrašem Starajem

Mađarska je posvećena jačanju savezničkih odnosa uz davanje punog doprinosa bilateralnim i multilateralnim projektima koji jačaju efikasnost nacionalnih sistema odbrane.

To je saopšteno na sastanku generalnog direktora Direktorata za politiku i planiranje odbrane Ivice Ivanovića, sa zamjenikom državnog sekretara za odbrambenu politiku u Ministarstvu odbrane Mađarske Nimetom Gergelijem i državnim sekretarom za bezbjednosnu politiku u Ministarstvu vanjskih poslova i trgovine te zemlje Peterom Andrašem Starajem.

Ivanović je apostrofirao kvalitetnu i sadržajnu saradnju dvije zemlje, ulogu Crne Gore kao kredibilnog i pouzdanog saveznika u okviru Alijanse, aktivan doprinos Vojske Crne Gore kolektivnom sistemu bezbjednosti, te posvećenost naše zemlje aktivnoj promociji NATO politike otvorenih vrata i jačanju stabilnosti Zapadnog Balkana.

Prema riječima Gergelija, Crna Gora predstavlja primjer u regionu kada su u pitanju evroatlantske integracije, a da je reforme koje je sprovela u cilju unapređenja sistema odbrane, preporučuju kao pouzdanog saveznika.

Staraj je istakao da iskustvo Crne Gore, njen istorijski ulazak u NATO i odlična pozicija na putu ka EU predstavljaju dragocjen uspjeh ne samo za Crnu Goru, već za cijeli region Zapadnog Balkana.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve