Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Macanović: Bar nema parlamentarnu većinu, novi izbori najpoštenije rješenje

On smatra da je važno podsjetiti da je Bar vjerovatno najperspektivniji grad u Crnoj Gori, koji je permanentno uništavan od dugogodišnje vladajuće strukture koju su činili DPS i sateliti te partije

Proteklo je tek nešto više od mjesec dana od lokalnih izbora u većem broju oopština u Crnoj Gori na kojima je Demokratska partija socijalista u političkom smislu demolirana, a u gradu pod Rumijom još uvijek nema ni nagovještaja da će vlast biti formirana, kazao je predsjednik Opštinskog odbora Nove srpske demokratije Bar (NSD) Lazar Macanović. 

Prema njegovim riječima, razlog je jednostavan – nema parlamentarne većine.

“DPS i SD očigledno se nijesu dogovorile oko „podele plijena“, a to je bjelodano potvrdila i sjednica Skupštine opštine održana prije nekoliko dana, na kojoj je trebalo da se izabere prvi čovjek lokalnog parlamenta. To se, naravno, nije dogodilo, jer dogovor „prirodnih saveznika“ nije postignut, pa nije ni bilo kandidata za predsjednika Skupštine Opštine. Sve to ukazuje da su novi lokalni izbori u Baru jedino optimalno, pa i jedino pošteno rješenje”, ocijenio je Macanović.

On smatra da je važno podsjetiti da je Bar vjerovatno najperspektivniji grad u Crnoj Gori, koji je permanentno uništavan od dugogodišnje vladajuće strukture koju su činili DPS i sateliti te partije.

“Bilo bi premnogo nabrajati ono što ne radi u Baru zhavaljujući korumpiranoj i odnarođenoj političkoj strukturi, a s druge strane vrlo lako ono što radi”, kazao je Macanović.

Prema njegovim riječima, od opštine sa nevjerovatnim privrednim potencijalom i ozbiljnom perspektivom ovaj grad se pretvara u spavaonicu (gradnja stanova) bez života i interesovanja za budućnost mladih.

“Zato bi bilo krajnje ljekovito za ovaj grad koji zaslužuje preporod, ali i za državu unakaženu nedomaćinskim vođenjem i korupcijom na svim nivoima, da se povjerenje građana u novim okolnostima provjeri na vanrednim lokalnim izborima, na kojima će bez straha i ucjena kojima su do sada bili izloženi od strane DPS-a, Barani po prvi put donijeti slobodnom voljom odluku ko treba da ih vodi i predstavlja u narednom periodu”, rekao je Macanović.

Jer, kako je dodao, Bar zaslužuje da mu se vrati život, da mladi ovdje ostanu da žive i rade, i da ne traže spas za golu ezgistenciju u zemljama Evropske unije. Bar zaslužuje da se vrati na staze starih uspjeha, gdje ga je kriminalni DPS zaustavio još sredinom devedesetih godina minulog vijeka. Potrebne su nam konkretne strane investicije, a glavni preduslov da do toga dođe je da se kompromitovana i izdajnička vlast koja je ostavila hiljade radnika bez posla, trajno pošalje u političku prošlost, kako je to učinjeno u 20 od 25 crnogorskih opština do sada.

“Podsjećamo da je DPS sa svojim satelitima 23.oktobra na lokalnim izborima ubjediljvo poražen u čak 11 od 14 opština”, zaključio je predsjednik OO Nove srpske demokratije Bar.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tara
30.11.2022-23:28 23:28

Kako moze biti cetnicka-pucisticka organizacija-buducnost CG?

Sama rijec”Demolirani DPS…kaze sve..na vas primitivni govor..