Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

LP: Zajednička platforma svih suverenističkih snaga za građanski konsenzus

Napominju, Glavni odbor ovlastio je Predsjedništvo partije da donese odluku o načinu izlaska LP na lokalne izbore koji će se održati u prijestonici Cetinje, Petnjici i Mojkovcu.

ovodom 17 godina od osnivanja Liberalne partije (LP) i 31 godine liberalizma u Crnoj Gori, sinoć je na Cetinju održana svečano-radna sjednica Glavnog odbora LP. Na sjednici je napravljena retrospektiva djelovanja liberala kroz decenije ali i diskutovano o aktuelnoj političkoj situaciji, saopšteno je iz LP.

“Konstatovano je da je u vremenu duboke društvene krize i podijeljenosti koja je prouzrokovana politikom aktuelne vlasti, proizvedene velika politička nestabilnost koja je dovela do socijalnog, ekonomskog, zdravstvenog i institucionalnog haosa u državi. Antievropska politika nacionalizma, klerikalizma i velikodržavnih projekata, revizije antifašističkog nasljeđa, ugrožavaju suštinu građanskog, sekularnog i demokratskog društva”, navedeno je u saopštenju.

Kako su naveli, Glavni odbor Liberalne partije zahtijeva da sve opozicione, suverenističke snage hitno kreiraju zajedničku platformu za građanski konsenzus, koja bi bila usmjerena na rješavanje ključnih pitanja i izazova koji su uslov daljeg evropskog puta Crne Gore, njenog opstanka u NATO, ali i ukupnog biološkog opstanka njenih građana i očuvanja njihovog dostojanstva.

Napominju, Glavni odbor ovlastio je Predsjedništvo partije da donese odluku o načinu izlaska LP na lokalne izbore koji će se održati u prijestonici Cetinje, Petnjici i Mojkovcu.

“Odlučeno je da se VI Izborna Konferencija LP održi u prvoj polovini 2022. godine, kada se za to steknu najpovoljniji epidemiološki uslovi ali i u zavisnosti od održavanja vanrednih parlamentarnih izbora koji se očekuju na proljeće. Raspravljalo se i o drugim pitanjima iz nadležnosti Glavnog odbor”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve