Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

LP: Zabrinuti smo zbog skupa u Budvi, ekstremne poruke mržnje

Pojedini govornici i učesnici na ovom skupu, osuđivani su kriminalci i osvjedočeni ratni zločinci i propagatori bratoubilaštva i kravavih sukoba '90-ih godina prošlog vijeka, na ovim prostorima

Liberalna partija zabrinuta je zbog događaja na kojem se najavljuje dolazak srpskog patrijarha Irineja u Budvu, saopšteno je iz ove stranke.

foto Liberalna partija

“U najavama ovog skupa eskalirala je šokantna nacionalistička netrpeljivost, mržnja i revizionizam. Dodatno, dolaskom poglavara Srpske crkve, koji je od ranije poznat po ekstremističkim stavovima uperenim protiv naše države, plašimo se da to može ostaviti negativne posljedice u javnosti i među građanima Crne Gore, kao građanske države.

Osim toga, pojedini govornici i učesnici na ovom skupu, osuđivani su kriminalci i osvjedočeni ratni zločinci i propagatori bratoubilaštva i kravavih sukoba ‘90-ih godina prošlog vijeka, na ovim prostorima.

Sakupljanje takvih ličnosti koji će se sa svih strana sliti u Crnu Goru, odnosno u Budvu, i to u organizaciji organa lokalne vlasti, moralo bi da zabrine nadležne organe i službe odgovorne za bezbijednost države i građana”, navode u saopštenju.

Liberalna partija poziva nadležne državne organe da sa posebnom pažnje isprate ovakve manifestacije i ličnosti koje direktno ugrožavaju građanski sklad i mir ali i podrivaju samobitnost Crne Gore i crnogorskog naroda ali i drugih naroda u državi.

“Svaka nezakonita radnja, raspirivanje mržnje, nacionalizma i bilo kakav ekstremizam i nepočinstvo, moraju biti najoštrije sankcionisani a počiniocima se staviti do znanja da su nepoželjni u Crnoj Gori”, zaključuju iz LP-a.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve