Četvrtak, 8 Decembra, 2022
Rubrika:

LP važan dio reformskih procesa

''Kongres koji je okupio lidera i predstavnike liberalnih partija sa svih kontinenta i preko 100 država svijeta, reizabrao je danas za predsjednicu ovog saveza Hakimu El Haite koja je tu dužnost obavljala i do sada. Kongresu je prisustvovao i kopredsjednik ALDE saveza liberala Evrope Ilhan Kjučuk'', saopšteno je iz LP

Kongres Liberalne Internacionale kojim je obilježen jubilej 75 godina ovog saveza, održan je u Sofiji. Na Kongresu je učestvovala i Liberalne partije Crne Gore kao punopravna članica ovog svjetskog političkog saveza, koju je predstavljala potpredsjednica Dubravka Vujičić.

“Kongres koji je okupio lidera i predstavnike liberalnih partija sa svih kontinenta i preko 100 država svijeta, reizabrao je danas za predsjednicu ovog saveza Hakimu El Haite koja je tu dužnost obavljala i do sada. Kongresu je prisustvovao i kopredsjednik ALDE saveza liberala Evrope Ilhan Kjučuk“, saopšteno je iz LP.

Predsjednica Internacionale, kako se navodi, poručila je da su pokrenuli rekonstrukciju i obnovu liberalnog svjetskog poretka inspirirani političkim liderima iz cijelog svijeta koji su biral novo rukovodstvo.

“Na Kongresu se razgovaralo o aktuelnim svjetskim problemami, ali i krizi u Ukrajini i stanju bezbijednosti u Evropi što je od posebnog značaja za Crnu Goru”, istakli su iz LP.

Potpredsjednica LPCG Vujičić razgovarala je sa liberalnim liderima Evrope i svijeta koji su, kako dodaju iz partije, “snažno podržal rad crnogorskih liberala koji su važan dio reformi i demokratizacije crnogorskog društva, te njihovo dalje učešće u procesima kreiranja najvažnijih odluka za dalji put Crne Gore”.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
BobZekovic
03.07.2022-14:57 14:57

Pocrkasmo pored velike važnosti Liberalne partije u Crnu Goru, a ti se Dubravka baš lijepo našeta i naćakula. Neka. Samo LIBERALNO.