Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

LP uputila čestitke: Evropski liberali imaju najveći rast na izborima

Uvjeren sam da je ovakav rast liberalnih i snaga centra veoma pozitivna poruka Evropi, u trenutku dok tradicionalne partije, konzervativci i socijaldemokrate bilježe značajan pad, a ALDE ostaje najsnažnije mjesto odbrane slobodnog društva i pojedinca

Presjednik Liberalne partije Andrija Popović uputio je čestitke ALDE savezu liberala Evrope i predsjednku Hans Van Balenu, povodom sjajnog izbornog rezultata liberala na izborima za Evropski parlament. ALDE savez evropskih liberala, čiji je član i LPCG, zabilježila je najveći rast na ovim izborima, dok su druge najveće grupacije u velikom padu. Liberali su osvojili čak 108 poslaničkih mjesta što je rast od 39 u odnosu na prošle izbore.

“Uvjeren sam da je ovakav rast liberalnih i snaga centra veoma pozitivna poruka Evropi, u trenutku dok tradicionalne partije, konzervativci i socijaldemokrate bilježe značajan pad, a ALDE ostaje najsnažnije mjesto odbrane slobodnog društva i pojedinca. Očekujem zato da ALDE bude i dio nove većine u Evropskom parlamentu i da liberali u narednom mandatu preuzmu najodgovornije političke funkcije u Evropskoj Uniji, na zadovoljstvo svih nas”, naveo je Popović.

On je naveo i da će Crna Gora imati velike koristi od ovakvih izbornih rezultata i da će u mandatu nove Evropske komisije postati član EU.

“LPCG kao članica ALDE iz države koja se nalazi pred vratima EU kao najrealniji sljedeći kandidat za članstvo u EU, izražava vjeru da će nova Evropska komisija i drugi organi EU biti inkluzivni i otvoreni za snažniju sradnju i nastavak demokratskih i liberalnih reformi u svakoj državi Evrope, posebno državama koje su na putu članstva u EU”, zaključio je Popović.

IzvorantenaM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve