Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

LP: Suočiti se sa opasnom huškačkom politikom

"Očigledno je da je evropska i civilizovana Crna Gora povukla pravi potez usvajanjem ovoga Zakona, vidjevši ko su oni koji su mu se najagresivnije protivili i kakve su njihove metode", navode iz LP-a

Liberalna partija osuđuje neprimjereno ponašanje dijela opozicionih poslanika uz podršku određenih crkvenih krugova, tokom sinoćnje rasprave o Zakonu o slobodi vjeroispovjesti, kako u Skupštini Crne Gore tako i na ulicama širom države, saopšteno je iz stranke.

“Očigledno je da je evropska i civilizovana Crna Gora povukla pravi potez usvajanjem ovoga Zakona, vidjevši ko su oni koji su mu se najagresivnije protivili i kakve su njihove metode. No, moraju biti svjesni da Crna Gora više nikada neće biti poligon za njihove politike mržnje i da ovđe nema mjesta za takvo ponašanje, bez sankcija.

Institucije moraju dati sud o ovim događajima, da li je ovo klasični pokušaj državnog udara i rušenja ustavnog poretka Crne Gore kroz blokadu države na preko deset lokacija, od Herceg Novog do Rožaja, od Gusinja do Nikšića i istovremeno pokušaj nasilja i puča u Skupštini kada je bačena naprava eksplozivnog karaktera i nasrnuto fizički na više poslanika i vlasti i opozicije, koji su podržali Zakon u načelu.

Sada kada imamo mnoga saznanja o pokušaju urušavanja stabilnosti i suvereniteta Crne Gore (kao nekada balvan revolucije u Hrvatskoj 1990-ih), video materijala i dokaza koje je viđela cijela Crna Gora a sa negodovanjem gledao i region i svijet, potrebno je da se konačno suočimo sa ovom opasnom huškačkom politikom koja priziva krv i smrt, kroz bratoubilaštvo u Crnoj Gori. Odajući priznanje policiji na profesionalno obavljenom zadatku, moramo se zapitati i što je radila Agencija za nacionalnu bezbjednost, jer ne možemo biti sigurni da je opasnost prošla, sjećajući se loših iskustava raznih uvezenih prevrata i pokušaja revolucija i destabilizacije posljednjih trideset godina u Crnoj Gori”, navode iz LP-a.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve