Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

LP: Sramno zatvaranje hotela Grand na Cetinju, i privreda žrtva kleronacionalizma vlasti

Pozivamo sve građane Cetinja i Crne Gore da slobodno, dostojanstveno i demokratski uzmu učešće na najavljenim okupljanjima te da svi trebaju biti na Cetinju 5. septembra, poručuju iz Liberalne partije

Liberalna partija osuđuje sramno zatvaranje hotela “Grand” na Cetinju sa jasnim ideološkim motivima. Ova vlast još jednom dokazuje da joj prioritet nije ekonomija, slobodno društvo i tržište već isključivo uskonacionalistički interesi i interesi inostranih centara moći, saopštili su iz ove partije.

“Privreda je žrtva, dakle, kleronacionalizma ove vlasti koja se usudila da zatvori čitav jedan hotel u Prijestonici samo kako kojim slučajem neko ne bi noćio u hotelu i bio na građanskom okupljanju i iskazivanju demokratskih stavova protiv šovinizma i mržnje”, navode iz LP.

Uprava policije i Uprava prihoda i carina naložile su zatvaranje hotela Grand na Cetinju zbog neizdavanja računa od dva i četiri eura, što u LP smatraju da dovoljno govori o motivima ovog poteza.

Ocijenili su da nadležni koji su odgovorni za ovu uzurpaciju moraju ponijeti odgovornost i ponuditi javnosti ostavke zbog zloupotrebe zakona i uzurpaciju nadležnosti za, kako su kazali, interese kleronacionalističke grupe bliske vrhu režima.

Iz LP su još jednom kazali da podržavaju iskazivanje demokratskog i građanskog protesta ogromne većine građana protiv politike širenja mržnje i negiranja identiteta kako građanske države tako i svih onih koji nijesu pristalice nacionalističke i klerikalne politike koja se nameće iz centara moći u državi i regionu.

“Pozivamo sve građane Cetinja i Crne Gore da slobodno, dostojanstveno i demokratski iskažu svoj protest protiv takvih pojava u društvu i da, masovno i bez straha od represije države, uzmu učešće na najavljenim okupljanjima te da svi trebaju biti na Cetinju 5. septembra, bez obzira da li će ustoličenja mitropolita SPC biti ili ne toga dana”, zaključili su iz LP.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve