Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

LP: Sistemski stati na kraj trovanju medijskog prostora i govoru mržnje

Sloboda govora i nezavisnost medija podrazumijeva minimalan stepen odgovornosti prema javno izgovorenoj riječi i poštovanju osnovnih ustavnih, zakonskih ali i civilizacijskih principa te čuvanje dostojanstva svih ljudi, saopštili su iz Liberalne partije

Neophodno je što hitnije stati na kraj kontaminaciji i “trovanju” medijskog i javnog prostora i permanentnom govoru mržnje koji pojedini mediji i portali godinama nekažnjeno plasiraju. Sloboda govora i nezavisnost medija podrazumijeva minimalan stepen odgovornosti prema javno izgovorenoj riječi i poštovanju osnovnih ustavnih, zakonskih ali i civilizacijskih principa te čuvanje dostojanstva svih ljudi, saopštili su iz Liberalne partije.

Najočevidniji i eklatantan primjer jeste, kako kažu, portal IN4S koji godinama plasira gnusne sadržaje, lažne vijesti i govor mržnje, otvoreno podrijevajući slobodno i građansko društvo. Ono što najviše zabrinjava jeste što su osnivači, vlasnici ili istaknuti saradnici ovog portala neki pojedinci iz vrha crnogorske vlasti, politike i Univerziteta. Posljednji takav primjer jeste tekst izvjesnog g. Medenice pod naslovom “Hrvat nije nacionalnost- već dijagnoza”.  U svakom demokratskom društvu vladavine prava ovakav autor bio bi sankcionisan i nedostojan da se više bavi javnim radom a kamo li da kroji javno mnjenje a portali čija je ovo uređivačka politika ne bi imali pravo da plasiraju bilo kakve vijesti.

Liberalna partija apeluje da se sa nivoa nadležnih institucija konačno reaguje i pokrenu zakonske procedure kako bi se ovakve pojave, prije svega, odmah sankcionisale, a zatim i iznašla rješenja kojima bi se ovakve antidruštvene i anticivilizacijske pojave, pojedinci i portali, potpuno izopštili iz javnog života i statusa bilo kakve relevantnosti u društvu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve