Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

LP razočarana zbog puštanja na slobodu osumnjičenog za uništavanje spomenika

Poštuju odluku sudije bez obzira što misle da je ovakav čin nedopustiv i unosi zebnju među građane Crne Gore

Liberalna partija jedino može da izrazi najdublje razočarenje postupkom sudije za istrage u Osnovnom sudu u Podgorici koji je pustio na slobodu počinioca morbidnog djela uništavanja spomenika posvećenog organizatorima Trinaestojulskog ustanka na Ravnom Lazu.

Kako su istakli iz ove stranke, poštuju odluku sudije bez obzira što misle da je ovakav čin nedopustiv i unosi zebnju među građane Crne Gore jer anulira rezultate koje je Uprava policije postigla u brzom otkrivanju i hapšenju počinioca ovog sramnog djela.

“Liberali izražavaju čuđenje da je sudija za istrage mogao da pusti na slobodu osobu koja je svojim nedjelom uzbunila cjelokupnu crnogorsku i regionalnu javnost dovodeći u pitanje cjelokupnu antifašističku prošlost i ideale naših predaka. LP je zabrinuta da će se poslijedice ovakve odluke još gnusnije i radikalnije krenuti na sve slobodarsko u Crnoj Gori, a otvaraju se vrata za sve naredne pokušaje profašista da ruše tekovine NOB-a i da besramno izazivaju nove talase mržnje i sukoba”, poručuju iz ove stranke.

Navode da za djela koja su minorna u odnosu na ovo koje je počinjeno na Ravnom Lazu određuje se pritvor od 30 dana,bez obzira na činjenicu da se radi o počiniocu učeniku, bezmalo maloljetnoj osobi što u nama izaziva još veću zebnju, jer, tvrde oni. ne može se govoriti o izolovanom incidentu već o trajnim napadima na antifašističku Crnu Goru organizovanim u kleronacionalističkim krugovima.

Podsjetimo, Luka Vojvodić (18) koji je uhapšen zbog sumnje da je u noći između subote i nedjelje uništio spomenik na Ravnom Lazu, pušten je da se brani sa slobode.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve