Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

LP: Radonjić potpuno promašila poentu, kao pravnica morala da reaguje na nezakonitosti

Ističu da niko ne dovodi u pitanje njenu stručnost, a naročito je nejasno zašto potenciranje njenog pola i roda, jer oni vjeruju da se u javnosti jednako odogovorno trebaju ponašati i muškarci i žene, liberali su se makar kao borci za ljudska prava dokazali

U Liberalnoj partiji začuđeni su, kako kažu, reakcijom Jelene Radonjić, pomoćnice generalnog sekretara Skupštine Crne Gore, koja je kao izabrana funkcionerka, a ne službenica prisustvovala nezakonitoj sjednici. Ona je potpuno promašila poentu svog javnog obraćanja povodom saopštenja Liberalne partije koje poziva na odgovornost rukovodstvo Skupštine i sve koji su vodili sjednicu 28. decembra do skoro 3 sata ujutru, saopšteno je iz te stranke.

“U prvom redu to je g. Bečić i potpredsjednici. Prije svega, saopšten je stav LP, političke stranke, a ne Andrije Popovića predsjednika i poslanika koji je svoje mišljenje iznio na presu iste noći u Skupštini. Liberalna partija nikada nikome nije crtala mete niti će ikada to raditi, ali smo uvijek pozivali na odogovornost nosilaca javne funkcije naročito kada su u pitanju protivustavno i nezakonito djelovanje i kršenje principa demokratije”, dodaju u toj partiji,

Ističu da niko ne dovodi u pitanje njenu stručnost, a naročito je nejasno zašto potenciranje njenog pola i roda, jer oni vjeruju da se u javnosti jednako odogovorno trebaju ponašati i muškarci i žene, liberali su se makar kao borci za ljudska prava dokazali.

“Tim prije, gospođa Radonjić je kao profesionalac i stručnjak za pravo morala prva da skrene pažnju na nezakonito djelovanje i kršenje Poslovnika predsjednika Bečića i da ne dopusti da bude iskorištena za takve radnje kao što nijesu ni njeni nadređeni. Naravno najveća odogovornost je na g. Bečiću i potpredsjednicima. Niko nije očekivao da gospođa Radonjić utiče na političke tokove, ali da iznese pravni stav i mišljenje svakako da jeste i to i dalje očekujemo”, navode u LP.

Ukoliko se, dodaju, Radonjić uvrijedila kao pripadnica ženskog roda, što navodi u saopštenju, prenose iskreno izvinjenje predsjednika Popovića koji je jedan od najpriznatijih boraca za prava žena i ljudska prava u Skupštini Crne Gore.

“Ostali incidenti nama su ostali nezapaženi, kako naš poslanik i nije učestvovao na sjednici koja nije imala zakonski legitimitet pa prema tome nije pravno ni postojala. U svakom slučaju osuđujemo svako nasilje i neprimjeren odnos u Skupštini i na svakom mjestu, naročito prema ženama”, zaključeno je u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve