Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

LP: Opasne prijetnje imaju za cilj destabilizaciju društva, potreban čvrst odgovor

''U i onako teškoj društveno-političkoj situaciji, kada Crna Gora konačno pokušava da nađe stabilnost i nastavi reformski i evropski put, nekome to očigledno ne odgovara''

Prijetnje i anonimne dojave o postavljenim eksplozivima u crnogorskim školama, vrtićima i institucijama, veoma su opasne i imaju za cilj, jasno, destabilizaciju društva, unošenje haosa i nemira. Na ovaj način određene strukture očigledno žele da demonstriraju svoju silu i da izvrgnu ruglu crnogorsku državu koju žele da prestave kao nestabilnu, nesigurnu te, na kraju krajeva, neodrživu državu, ocijenili su iz Liberalne partije Crne Gore (LP).

Nakon niza skandala, kako navode,  u sektoru bezbijednosti, “ove pojave imaju za cilj da kompromituju Crnu Goru kao članicu NATO”.

“Osim toga, očigledan je cilj ekstremnih i militantnih struktura koje decenijama pokušavaju da uvuku Crnu Goru u nestabilnost, a to je izazivanje panike i straha među građane te atmosfere opšte nesigurnosti i urušavanja integriteta i povjerenja u sve institucije što će društvo učiniti poptuno ranjivim. U i onako teškoj društveno-političkoj situaciji, kada Crna Gora konačno pokušava da nađe stabilnost i nastavi reformski i evropski put, nekome to očigledno ne odgovara”, pojasnili su iz LP.

Međutim, prema njihovim riječima, potrebno je poslati čvrst odogovor sa pozicije države i nadležnih organa,”da niko ne može i ne smije destabilizovati državu radi svojih političkih ciljeva”.

“Naročito kada se u te svrhe zolupotrebljavaju djeca i đaci osnovnih škola, ne libeći se da ugroze i njihove živote i ne misleći na strah koji su pretpjeli njihovi roditelji i ukupna javnost. Pozivamo nadležne da hitno otkriju ko su počinioci i inspiratori ovakvih nedjela i da se takvi konačno procesuiraju pred zakonom”, zaključili su iz LP.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve