Srijeda, 7 Decembra, 2022
Rubrika:

LP: Odmah pokrenuti pitanje nepovjerenja Vladi

Liberalna partija poziva sve držatvorne, građanske partije da odmah zajednički u Skupštini pokrenu pitanje povjerenja Vladi Crne Gore

Liberalna partija poziva sve držatvorne, građanske partije da odmah zajednički pokrenemo pitanje povjerenja ovoj Vladi Crne Gore u Skupštini, poručuju iz te partije.

“Današnji akt političkog nasilja i bahatosti kroz nepoštovanje volje najvećeg dijela parlamentarne većine i velikog dijela same Vlade, te izigravanje Sporazuma na kojem počiva ova Vlada od strane premijera, ozbiljan su udarac Crnoj Gori i njenoj evropskoj i demokratskoj perapektivi ali i njenom ukupnom identitetu i ustavnom ustrojstvu.

Današnja podrška nakaradnom tekstu temeljnog ugovora sa SPC u Crnoj Gori od strane krnje Vlade koja je bila u polovičnom sastavu, kap je koja je prelila čašu. Ovako ozbiljno pitanje ne može se rješavati “preko koljena” uz ignorisanje savjeta svih važnih faktora, i građana i partija većine i stručne javnosti i civilnog sektora i međunarodne zajednice”, poručuju iz LP.

Kako su, kako dodaju, i odluke prijethodne Vlade koje su donesene “silom na sramotu”, netransparentno i bez dijaloga uz veliko protivljenje javnosti, naprosto pale i poništene, tako će, ističu, i ova odluka trajati taman dok traje ova Vlada a možda i kraće.

“Liberalna partija vjerovala je da ova Vlada, nakon poražavajućih poteza one Krivokapićeve, ima makar malo vizije kuda Crna Gora treba da se kreće, što je garantovano i podrškom naših međunarodnih partnera, no to očigledno nije tako.

Crnoj Gori su u ovom trenutku potrebne reforme koje će nas vratiti na poziciju lidera evropskih integracija i jedinstven stav oko važnih pitanja čije rješavanje će nas dovesti u poziciju skorog članstva u EU. Umjesto toga, premijer nam nudi klerikalizaciju, legalizovanje nadmoći crkvene nad državnom vlašću i usmjerava Crnu Goru kako odgovara nekom drugom, a ne njoj samoj. To ćemo hitno zaustaviti”, zaključuju u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Lea
09.07.2022-15:08 15:08

Sto prije to bolje, bez pogadjanja i nadmudrivanja, odmah oformiti vladu koja ce biti vlada ove drzave bez te snishodljivosti nepotrebne i stetne, “vi ste nam najblizi “i ostale gluposti, najblizi ti je onaj koji ti misli dobro i ne svadja ti familiju