Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

LP obilježila Dan nezavisnosti polaganjem vijenca na Lovćenu i Njegušima

Liberalna partija (LP) obilježila je tradicionalno Dan nezavisnosti Crne Gore u prijestonici Cetinju

Liberalna partija (LP) obilježila je tradicionalno Dan nezavisnosti Crne Gore u prijestonici Cetinju. Delegacija liberala posjetila je Lovćen i Cetinje gdje je danas iznijeta najveća zastava Crne Gore u istoriji i prisustvovala velikom narodnom zboru na Ivanovim koritima, povodom velikog crnogorskog praznika, saopšteno je iz LP.

Prema njihovim riječima tom prilikom je položen vijenac na Njegoševom Mauzoleju na Lovćenu u slavu boraca za nezavisnost Crne Gore kroz istoriju čija je kruna upravo 21. maj i obnova nezavisnosti Crne Gore,prije 15 godina.

“Delegacija LP sa predsjednikom Andrijom Popovićem na čelu, posjetila je i Njeguše. Oni su obišli Palac dinastije Petrović Njegoš gdje je takođe položen vijenac i odata je pošta dinastiji koja je vladala našom drzavom preko 200 godina i uspostavila temelje savremene državnosti i suverenosti Crne Gore”, navode iz LP.

Kako navode, Liberali kao državotvorna partija koja je prva podigla barjak slobode, crnogorski barjak još prije više od tri decenije, danas ostaje dosljedna i jasno orijentisana ka očuvanju nezavisne, građanske i slobodne Crne Gore.

“Njeni temelji snažni su, i ona će se izboriti sa svim izazovima kojima svjedočimo ovih dana. Iskrena posvećenost građana toj ideji, ljudi koji nose svoju državu u srcu i vole je, najbolja su garancija njenog daljeg napretka, evropskog puta i slobode”, zaključuju iz LP.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve