Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

LP: Još jedna otrovna ofanziva iz Beograda, ostavite Crne Gore na miru

Iz Liberalne partije poručili da je Crna Gora ponovo na prljavom udaru beogradske politike kojoj je očigledno cilj isti kao i prije tri decenije, destabilizacija, haos i sukob. Oni naglašavaju da najviši zvaničnici Srbije skandaloznim izjavama otpočeli su još jednu otrovnu ofanzivu na Crnu Goru i na mir u regionu, saopšteno je iz te partije

Iz Liberalne partije poručili da je Crna Gora ponovo na prljavom udaru beogradske politike kojoj je očigledno cilj isti kao i prije tri decenije, destabilizacija, haos i sukob. Oni naglašavaju da najviši zvaničnici Srbije skandaloznim izjavama otpočeli su još jednu otrovnu ofanzivu na Crnu Goru i na mir u regionu, saopšteno je iz te partije.

“Otrov kojim zasipaju javnost iste ove ličnosti, ne tako davno, odnio je desetine hiljada života i unazadio ovaj prostor decenijama zalivši ga bratskom krvlju. Ostala im je izgleda jedino još Crna Gora, kao rak rana koju nijesu uspjeli da uvuku u sukobe, ratove i nasilje, pa to sada naknadno pokušavaju. To im kako onda tako ni danas, neće proći”, navodeu saopštenju.

Oni napominju da ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin prijeti sukobima i prekrajanjem granica.

“Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin otvoreno prijeti sukobima i prekrajanjem granica, iako, kako kaže, trenutne geopolitičke i međunarodne okolnosti ne idu na ruku ujedinjavanju svih prostora na kojima žive Srbi u jedinstvenu državnu zajednicu, ipak će se to desiti, za deset, dvadeset ili pedeset godina. Nažalost Crna Gora i njen narod zarobljenici su velikosrpske politike koja nam nikako ne dozvoljava da ozbiljno iskoracimo prema društvu civilizovanih, demokratskih naroda Evrope i zapada”, ističu iz ove partije.

Istovremeno, dodaju iz LP,  Vlada u ostavci ćuti na ove uvrede.

“Ćuti i dokazuje da je marionetska Vlada koja radi šta joj se kaže. Predsjednik Skupštine Srbije Ivica Dačić otvoreno je nazvao premijera Crne Gore “mlakonjom”, pokazavši mu ko je glavni i ko izdaje naređenja te da premijer Krivokapić nema integritet već njime komanduje Beograd”, poručuju u saopštenju.

Iz Liberala  opominju da ovakav skandal, da najviši državni zvaničnik kvalifikuje šefa Vlade suverene države Crne Gore na ovaj način nezabilježen je i u svakoj državi izazvao bi oštre reakcije.

“No, za reakciju i stav treba imati i svoju glavu, autoritet i ne zavisiti od mentora. Nažalost, takvi ljudi vode Crnu Goru u podređen položaj i to se svakog dana sve više i više vidi. Jasno je zašto je ambasador Srbije postao persona non grata u Crnoj Gori ali izvjesno je da to trebaju biti i ovi njihovi zvaničnici a najmanje što možemo uraditi je slanje diplomatske note Srbiji, povodom posljednjih uvreda”, zaključuju u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Ivana
13.04.2021-18:11 18:11

DF-Privjesak-URA- plan i program Ne mogu da vide Crnogorce i svako jutro kmecu za Crnogorcima -DPS-MILO-KOMITE- zelja jedina da destabilizuju-CG-izazovu haos i sukob to im je cilj!