Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

LP: Glasno ćutanje države na skoro 1000 duplo upisanih birača u Nikšiću

Kako se navodi, sve ovo dešava se u samoj završnici izborne kampanje, a izbori su praktično za nekoliko dana. U takvoj situaciji ne bi smjelo da postoji ni tračka sumnje u ispravnost biračkog spiska

U medijima pojavila šokantna informacija da se u biračkom spisku u Nikšiću nalazi 954 lica koja mogu biti duplo upisani birači koji pravo glasa ostvaruju i u Nikšiću i u državi Srbiji, saopšteno je iz Liberalne partije.

Kako se navodi, sve ovo dešava se u samoj završnici izborne kampanje, a izbori su praktično za nekoliko dana. U takvoj situaciji ne bi smjelo da postoji ni tračka sumnje u ispravnost biračkog spiska.

“Javnost je obaviještena da su o svemu informisani i nadležni organi, Ministarstvo unutrašnjih poslova, Uprava policije, tužilaštvo, no još uvijek niko od nadležnih nije obavijestio građane o čemu se radi i da li je izborni proces u Nikšiću upšte regularan ili postoji sumnja u njegovu regularnost već sada? Kada na sve ovo pridodamo i miješanje zvaničnih vlasti republike Srbije i entiteta RS iz BiH, te veliko prisustvo njihovih funkcionera, poslanika i stručnjaka u Nikšiću, plašimo se da sve to ne doprinosi demokratskoj atmosferi a najveća odgovornost je na aktuelnoj Vladi”, rekli su iz te partije.

Pozivaju nadležne institucije i funkcionere koji su, kako ističu, informisani o ovom skandalu da hitno riješe ovaj slučaj i informišu građane o eventualnim nepravilnostima u biračkom spisku koje direktno utiču na legitimnost izbornog procesa.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve