Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

LP: Fašizam u Beranama posljedica simpatije nove većine ka takvim pokretima

“Stavljanje na dnevni red i glasanje o ovom zakonu biće pravi pokazatelje suštinskog opredijeljena skupštinske većine i njihovih antifašističkih vrijednosti. Ovakav zakon pomoći će i da se konačno sankcionišu ovakve pojave i pošalje jasna poruka da za takve pokrete nema mjesta u Crnoj Gori”, zaključuju u saopštenju

Liberalna partija danas je oštro osudila opasne nacionalističke incidente u Beranama tokom sportskog događaja ali i nakon toga. Iz te partije pitaju kako je moguće da se takvo nešto dešava u prisustvu nadležnih organa reda zaduženih za sprovođenje reda i zakona.

“Posebno zabrinjava što se ovakvo događaji već duže vrijeme vežu za Berane koje postaje prepoznato po nacionalističkim ispadima koje prećutno aminuje lokalna vlast uz očigledne simpatije i nove skupštinske većine u Crnoj Gori. Do ovakvih posljedica dovodi njihova politika tihog prihvatanja i sprovođenja politike klerikalizacije i ekstremizovanja javne scene uz neskrivene simpatije prema fašističkim pokretima iz prošlih vremena”, saopšteno je iz Liberalne partije.

Kako navode, upravo iz ovih razloga Liberalna partija Skupštini je predala Zakon o zabrani fašističkih organizacija i simbola.

“Stavljanje na dnevni red i glasanje o ovom zakonu biće pravi pokazatelje suštinskog opredijeljena skupštinske većine i njihovih antifašističkih vrijednosti. Ovakav zakon pomoći će i da se konačno sankcionišu ovakve pojave i pošalje jasna poruka da za takve pokrete nema mjesta u Crnoj Gori”, zaključuju u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve