Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

LP: Demokrate obmanjuju građane o trošku građana i prave žrtvu od sebe

Demokrate već danima agresivno obmanjuju javnost po gebelsovskom sistemu “sto puta ponovljena laž postaje istina, navodi Liberalna partija

Demokrate već danima agresivno obmanjuju javnost po gebelsovskom sistemu “sto puta ponovljena laž postaje istina”. Koliko je neodrživa njihova priča, govori i to da su svako saopštenje u svakom mediju platili veoma skupo da bi se emitovalo i ubjeđivalo narod da je laž istina. Ironija je da Demokrate obmanjuju građane parama tih istih građana koje nemilice troše za propaganda kao jedini način djelovanja, saopšteno je iz Liberalne partije.

foto LP

-Ovđe se postavlja i veoma važno, presudno, etičko pitanje: Da li mediji imaju pravo da emituju udarno lažne vijesti i činjenično lažne i obmanjujuće informacije, pa makar im Demokrate za to papreno platile?! Mediji su dužni da izvještavaju javnost isitinito, objektivno i činjenično, a ne da dozovele da budu partijski bilten Demokrata koji jedino tako i doživljavaju medije i slobodu štampe. U svakoj demokratskoj državi ovakvo djelovanje bilo bi označeno kao lažne vijesti ili čuveni “fake news” – navode Liberali.

Demokrate tvrdnjama kako od sada moraju da “rade volonterski u Skupštini” pokušavaju od sebe da naprave žrtvu, a zapravo su oni počinilac nedjela a žrtva građani i država.

-Izmjenama Poslovnika koje je predložila Liberalna partija nije otkriveno ništa novo. Novčane kazne za poslanike postojale su  i do sada, za mjeru  udaljenja izrečenu poslaniku, poslanik je gubio 50% zarade, po novome je smanjeno na 40%. Sada će  za neopravdan nedolazak na dvije ili više uzastopne sjednice poslanik gubiti 50% zarade. Dakle najviši prekršaj više nije mjera udaljenja sa sjednice Parlamenta već neopravdan nedolazak i neispunjavanje svojih dužnosti u Skupštini – objasnili su iz LP.

Još jedan gebelsovska neistina jeste i da je ovo pravilo neviđeno u svijetu. Ovo je čak i najblaža moguća varijanta kazne za one koji ponižavaju Skupštinu i narod. U Austriji, Finskoj, Mađarskoj, Portugaliji ili Turskoj, ovoj gospodi bio bi potpuno oduzet poslanički mandata kada bi se ovako ponašali, a ne samo pola zarade, precizirala je Liberalna partija.

-No izgleda da je najveća žal za Demokrate je što shodno izmjenama Poslovnika Skupštine, od sada morati da ne rade ništa za 800 umjesto što već tri godine nijesu radili ništa za 1600 eura mjesečno. Očigledno je za njih rad za skoro duplu prosječnu platu građanina zapravo volonterski rad! Demagogija je legitimno sredstvo političkog djelovanja, naročito Demokrata, ali neka prestanu da obmanjuju javnost, plaćenički šire laži i ponižavaju građane i institucije države agresivnom i militantnom propagandom – zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve