Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

LP: Crna Gora sazrijeva u respektabilnu državu

Građanima i građankama Crne Gore i crnogorske dijaspore upućujem srdačne čestitke povodom 21. maja, Dana nezavisnosti, saopštio je Andrija Popović, predsjednik Liberalne partije

Građanima i građankama Crne Gore i crnogorske dijaspore upućujem srdačne čestitke povodom 21. maja, Dana nezavisnosti, saopštio je Andrija Popović, predsjednik Liberalne partije.

“Ovaj datum ispisan je zlatnim slovima u bogatu istoriju Crne Gore i njenih slavnih pobjeda. Po prvi put, istorijsku pobjedu ostvarili smo, svi zajedno, olovkom i u miru, što je civilzacijski iskorak koji će pamtiti pokoljenja. Drevna balkanska država, postala je moderno, savremeno i evropsko društvo, a to ne bi bilo moguće bez ovog datuma 2006. godine”, navodi Popović.

Crna Gora, navodi, danas sazrijeva u respektabilnu državu koja ima saveznike širom svijeta, koja je uvažena i prepoznata po svojim zalaganjima i vrijednostima koje čvrsto baštini.

“Crna Gora se nakon vijeka lutanja konačno vratila kao ravnopravna među slobodne i progresivne države Evrope i svijeta. Danas Crna Gora i njeni građani imaju zašto slaviti, uprkos svim izazovima konsolidovali smo demokratiju, dosegli visoke standarde EU, postali smo članica NATO i izveli reforme koje su bile nezamislive. No, pred nama je još mnogo izazova koje zajednički sigurno možemo prevazići, vjerujući u našu državu Crnu Goru i zajednički je čuvati kao okvir koji nam sve to garantuje”, kaže Popović i dodaje:

“Želim građanima i građankama Crne Gore da iskažem poseban pijetet što su u burnim godinama umjeli da mudro biraju sudbinu ovog društva i da trasiraju siguran put u budućnost za Crnu Goru, za njena pokoljenja. Zato vam želim da predstojeći nacionalni praznik provedete u slavlju, sjećajući se slavnih trenutaka naše istorije koja nam je omogućila da danas slavimo i ovaj veliki dan.

Da je vječna Crna Gora!”, zaključuje Popović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve