Liberalna partija Budva najoštrije osuđuje, kako su kazali, šovinisticki čin spaljivanja crnogorske državne zastave u sred tog grada.

Foto: LP

“To nije pravo lice Budve i nikada neće biti. Pozivamo zato nadležne organe da što hitnije utvrde ko su počinioci ovog necivilizovanog čina i da isti budu kažnjeni shodno Zakonu”, poručuju u LP.

Liberalna partija Budve poziva i predsjednika Opštine i druge lokalne lidere da osude ovaj čin i dokažu da nijesu na strani da onima kojima je nepodnošljivo sve crnogorsko i svaka ideja građanske države i tolerancije.

“Nažalost, predugo tolerisanje svakakvih izliva nacionalizma, dizanje tenzija i produbljivanje jaza prema državi, čak i od lokalnih vlasti, dovelo nas je u situaciju da nekome padne na pamet da se u Budvi mogu nekažnjeno spaljivati zastave Crne Gore. Čini se da je suluda kampanja zloupotrebe nacionalnih i vjerskih osjećanja ljudi zarad političkih interesa pokazala svoje rezultate i vjerujemo da će ovo biti lekcija da se sa takvom neodgovornom politikom što prije prestane i raskrsti”, kazali su u LP.

Poručuju da je Budva mediteranski grad, otvoren i tolerantan prema svakom čovjeku, ali i snažno utemeljen u crnogorskom građanskom duhu.

“Budva i njeni građani će, kao i uvijek, dati jasan odgovor svakome, na ovakvo ponašanje ili njegovo javno ili prećutno odobravanje i podsticanje”, zaključuje Opštinski Odbor Liberalne partije Budva.

0 0 vote
Article Rating
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments