Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

Lovćenske straže: Političke stranke javno da pozovu na protest zbog ugrožavanja državopravnog statusa Crne Gore

Oni smatraju da treba mirno protestovati protiv očiglednog ugrožavanja državopravnog statusa Crne Gore u kontinuitetu od strane 42 i 43 Vlade Crne Gore, s elementima osnovane sumnje u veleizdaju Države

Patriotski pokret otpora „Lovćenske straže 1990“ pozvao je političke stranke koje, kažu, zagovaraju interese Crne Gore, da se “pod hitno međusobno dogovore i javno pozovu svoje članstvo na okupljanje ispred Skupštine Crne Gore radi iskazivanja mirnog građanskog protesta”.

Oni smatraju da treba mirno protestovati protiv očiglednog ugrožavanja državopravnog statusa Crne Gore u kontinuitetu od strane 42 i 43 Vlade Crne Gore, s elementima osnovane sumnje u veleizdaju Države.

“Smjene gospodina Sava Kentere s pozicije direktora bezbjednosno-obavještajne službe (Agencija za nacionalnu bezbjednost–ANB) kao sastavnog dijela sistema bezbjednosti Crne Gore, koji je misteriozno smijenjen na telefonskoj sjednici Vlade, u toku trajanja najvećeg foruma posvećenog bezbjednosti na Balkanu. Angažovanja Artana Kurtija, prijatelja premijera u tehničkom mandatu Dritana Abazovića, za poziciju glavnog inspektora u Agenciji za nacionalnu bezbjednost,suprotno zakonu.

Usvajanja (ne) Ustavnih izmjena Zakona o Predsjedniku države, čime se sprovodi Ustavni puč”, naveli su u saopštenju kao razloge za protest.

Istakli su da je potrebno precizno naznačiti ko su organizatori protesta, jer “crnogorske patriote ne smiju više dozvoliti da budu iskorišćvani u političke svrhe”.

“Činjenice da članstvo i simpatizeri Patriotskog pokreta otpora „Lovćenske straže 1990“ zagovaraju državni patriotizam, baštine antifašizam i u realnom životu žive interkulturalizam, inspirisale su nas da uputimo ovu inicijativu. Patriotski pokret otpora „Lovćenske straže 1990“ smatra da se moraju precizno naznačiti organizatori protesta, jer crnogorske patriote ne smiju više dozvoliti da budu dobrovoljno iskorišćvani u političke svrhe, od bilo koje političke grupacije. U pitanju je Domovina a ne politika. „Postojaće Crna Gora dok je Lovćena nad nama,dok je mora kod Bara i Kotora, dok je sunca i dok je Grahovca””, zaključuje se u saopštenju Patriotskog pokreta otpora „Lovćenske straže 1990“.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve