Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Lompar: Zemlje regiona platama prestigle Crnu Goru

Iz URE pozdravljaju, kaže, planirani protest Prosvjetne zajednice Crne Gore zakazan za 22. oktobar ispred Ministarstva prosvjete i poručuje da će tamo otići i njihovi predstavnici

O socijalnoj politici Vlade i brizi za tri najznačajnija sektora u jednoj državi (obrazovanju, zdravstvu, sudstvu) najbolje govore podaci iz uporedne analize sa zemljama regiona, ali i najnovije vijesti, po kojima sve više ljudi iz zih branši napušta Crnu Goru, ocijenila je danas Vladana Lompar iz Građanskog pokreta URA.

Vladana Lompar

Ona navodi da su Vlade iz regiona (srpska i hrvatska) ovih dana donosile odluke o značajnom povećanju plata u tim oblastima.

“Hrvatska je tako ovih dana povećala plate zdravstvenim radnicima za sedam odsto, dok će Srbija prema najavama to učiniti već drugi put u kratkom razmaku za 10 do 15 odsto. Time će plate zdravstvenim radnicima u Crnoj Gori biti najmanje u regionu, a slična situacija je i sa prosvjetnim radnicima”, navodi Lompar.

Kaže i da ovakve informacije koje dolaze u periodu kada se bahato dijele stanovi funkcionerima opravdano izazivaju bijes građana i razočarenje u tridesetogodišnju garnituru vlasti koja funkcioniše na nepromijenjenim principima.

“A to su principi kako sebi obezbijediti bogatstvo, građane držati na ivici opstanka, a uz to im zavlačiti ruku u džepove u kojima odavno gotovo da nema ničeg. Uz sve to degutantno je slušati izjave tih istih funkcionera koji se hvale dobrim rezultatima i tobožnjim unapređenjem kvaliteta života građana”, kazala je ona.

Iz URE pozdravljaju, kaže, planirani protest Prosvjetne zajednice Crne Gore zakazan za 22. oktobar ispred Ministarstva prosvjete i poručuje da će tamo otići i njihovi predstavnici.

“Podržaćemo svaku inicijativu, svaki napor, svaki poduhvat koji ima za cilj unapređenje života građana, a posebno onih koji su sada neopravdano na margini društva a svojim napregnućima i obrazovanjem u toku života to nijesu zaslužili. Moramo da odbranimo Ustav Crne Gore po kojoj je ona država socijalne pravde“, zaključuje Lompar.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve